Επενδύσεις

ΕΝΤΕΚΑ: Σε δύο χρόνια η ολοκλήρωση του αιολικού πάρκου 330 εκατ. ευρώ στο Βέρμιο

Η επένδυση χρηματοδοτείται από την Εθνική Τράπεζα και από τη μέτοχο της Αιολικής Βερμίου ΑΕ, την αμερικανική Quantum Energy Partners

Εντός του 2025 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί για λογαριασμό της αμερικανικής Quantum Energy Partners, η κατασκευή του αιολικού πάρκου ισχύος 294 MW στο Βέρμιο, στους νομούς Κοζάνης και Ημαθίας, συνολικού προϋπολογισμού 330 εκατ. ευρώ που έχει αναλάβει η εταιρεία ΕΝΤΕΚΑ.

Η επένδυση χρηματοδοτείται από την Εθνική Τράπεζα και από τη μέτοχο της Αιολικής Βερμίου ΑΕ, την αμερικανική Quantum Energy Partners, μέσω των εταιρειών της, 547 Energy και Aer Soleir.

Εκτός από την ΕΜΕΚ και άλλες ελληνικές εταιρείες έχουν αναλάβει σημαντικά μέρη της υλοποίησης του Αιολικού Πάρκου Βερμίου. Για παράδειγμα, η Ελληνικά Καλώδια προμηθεύει τα καλώδια για την ηλεκτρική διασύνδεση των ανεμογεννητριών, ενώ τα συνοδά έργα υποδομής και διασύνδεσης έχουν ανατεθεί στις εταιρείες ΙΝΤΡΑΚΑΤ και Πάραλος, που αξιοποιούν αποκλειστικά τοπικές κατασκευαστικές εταιρείες από την ευρύτερη περιοχή.

Εκτός από το Αιολικό Πάρκο Βερμίου, η ΕΝΤΕΚΑ έχει αναπτύξει για λογαριασμό του ίδιου επενδυτικού σχήματος και άλλα αιολικά πάρκα. Από τα τελευταία, έργα ισχύος 120MW βρίσκονται στην Πελοπόννησο και οι προκατασκευαστικές εργασίες για μερικά απ’ αυτά, έχουν ήδη ξεκινήσει. Και σε αυτά θα ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο μεγιστοποίησης της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu