H Goldman αυξάνει τις τιμές - στόχους των ελληνικών τραπεζών, εκτιμώντας ότι θα υποστηριχθούν οι μετοχές τους από την ενίσχυση της κερδοφορίας – Buy sσε όλες, πλην πλην της Eurobank
Την ανοδική πορεία των ελληνικών τραπεζών να συνεχίζεται βλέπει η Goldman Sachs, η οποία επανήλθε με νεότερο report της.
Ειδικότερα, στην τελευταία ανάλυσή της αυξάνει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών, εκτιμώντας ότι θα υποστηριχθούν οι μετοχές τους από την ενίσχυση της κερδοφορίας λόγω επιτοκιακών εσόδων, την αργή μετάβαση στις προθεσμιακές καταθέσεις (χαμηλό beta) και την αυξημένη κάλυψη για τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs).
Ωστόσο, επισημαίνει ότι οι θετικοί «άνεμοι» των επιτοκιακών εσόδων θα κορυφωθούν το τρίτο τρίμηνο του έτους, δηλαδή το τρέχον.
Έτσι, για την Alpha Bank αυξάνει την τιμή στόχο στα 2,05 ευρώ, από 1,86 ευρώ προηγουμένως (+42%), για την Eurobank στα 1,85 ευρώ, από 1,75 ευρώ (+21%), για την Εθνική στα 8 ευρώ, από 7,10 ευρώ (+36%) και για την Πειραιώς στα 4,30 ευρώ, από 3,50 ευρώ προηγουμένως (+39%). Η σύσταση είναι για αγορά (buy), πλην της Eurobank, για την οποία συστήνει ουδετερότητα (neutral).
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η απόδοση κεφαλαίου (RoTE) του ελληνικού κλάδου ήταν στο 14% κατά μέσο όρο στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ οι διοικήσεις εκτιμούν ότι θα ξεπεραστεί αυτό το όριο το 2023. Ωστόσο, η αμερικανική τράπεζα βλέπει το δείκτη να υποχωρεί στο 12% το 2024 και στο 11,5% το 2025, αλλά με τους δείκτες κεφαλαίου CET1 να αυξάνονται στο 16,2% και στο 16,9% αντίστοιχα τα επόμενα έτη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Jan Κaras: Ο CEO του ΟΠΑΠ επενδύει στην Ελλάδα
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις