Επενδύσεις

Επενδυτικές ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις στην υποσαχάρια Αφρική

Οι μεγάλες δυνατότητες περαιτέρω επέκτασης της ελληνικής παρουσίας στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής επισημάνθηκαν στη σημερινή ημερίδα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του Ελληνο- Αφρικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης με θέμα: «Ελληνική Επιχειρηματικότητα στην Υπο-Σαχάρια Αφρική».

Σύμφωνα με τον Β’ αντιπρόεδρο του ΕΒΕΑ Παύλο Θωμόγλου, το συνέδριο εστίασε, κυρίως, στις οικονομίες της Αιθιοπίας, της Κένυας, της Μποτσουάνας, της Νιγηρίας και της Νοτίου Αφρικής και στις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρουν οι χώρες αυτές στους Έλληνες επιχειρηματίες. Χώρες οι οποίες πίσω από τις τεράστιες διαφορές βιοτικού επιπέδου με τη Δύση και την Ανατολή, έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν εντυπωσιακά μακροοικονομικά δεδομένα και ορατές προοπτικές, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είπε ο κ. Θωμόγλου, εκτιμά ότι οι οικονομίες της υποσαχάριας Αφρικής θα αναπτυχθούν φέτος με ρυθμούς της τάξης του 5,4%, που το 2015 θα επιταχυνθούν στο 5,8%. Υπενθύμισε επίσης ότι η Αφρική προσέλκυσε το 5,7% του συνόλου των ξένων άμεσων επενδύσεων που έγιναν διεθνώς το 2013, έναντι 3,6% το 2012, σύμφωνα με την Ernst & Young.

Ακόμη, περισσότερες από 400.000 επιχειρήσεις δημιουργήθηκαν το τελευταίο έτος, σύμφωνα με την African Development Bank, και οι κινεζικές επενδύσεις στην Αφρική, κατά την τελευταία δεκαετία, έχουν αυξηθεί κατά 4000%. Μάλιστα, η αξία του διμερούς εμπορίου της Κίνας με την Αφρική έχει ήδη ξεπεράσει τα 200 δισ. δολάρια.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επενδύσεις

close menu