Επιχειρήσεις

Επιχειρήσεις παιδικών τροφών προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του πλαφόν στο βρεφικό γάλα

Η επιβολή ανώτατης τιμής στο περιθώριο κέρδους είναι αντισυνταγματική και παράνομη, υποστηρίζει ο «Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος»

Να ακυρωθεί το πλαφόν στις τιμές του βρεφικού γάλακτος ζητά από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο «Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος».

Με προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο υποστηρίζει ότι η επιβολή ανώτατης τιμής στο περιθώριο κέρδους είναι αντισυνταγματική και παράνομη.

Ο «Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος», με μέλη τις μεγαλύτερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στον τομέα της βρεφικής και παιδικής διατροφής, που προσέφυγε στο ΣτΕ,  υποστηρίζει ότι το πλαφόν στο βρεφικό γάλα είναι αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και το Σύνταγμα. Μεταξύ άλλων, παραβιάζει τις διατάξεις για την επιχειρηματική και οικονομική ελευθερία, τον ελεύθερο ανταγωνισμό και την αρχή της ισότητας. Για τις ανώτατες τιμές, υποστηρίζει ότι καθορίστηκαν αυθαίρετα και είναι κατώτερες του κόστους παραγωγής και διάθεσης του βρεφικού γάλακτος.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu