Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού Α21 μπορούν να κάνουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ
Ανοικτή θα είναι έως την Παρασκευή 14 Μαρτίου και ώρα 18:00 η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού A21, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).
Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού Α21 μπορούν να κάνουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet.
Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2025 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2023.
Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2024.
Μεταξύ των προϋποθέσεων που θα ελέγχονται για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι: η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση – από το προ νήπιο έως και το Γυμνάσιο – καθώς και η επάρκεια φοίτησης.
Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως στα σχετικά πεδία:
τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας,
η Τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
Εφόσον διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για να ολοκληρωθεί η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παράταση έως 11 Σεπτεμβρίου 2026 για την εξαγορά των καταπατημένων εκτάσεων
- Πρόεδρος Αρείου Πάγου: Επιχειρείται η χειραγώγηση και ο επηρεασμός έξωθεν της Δικαιοσύνης
- Η Μαρίνα Σπυριδάκη στην Παπαστράτος αναλαμβάνει καθήκοντα Director Public Affairs
- ΟΔΔΗΧ: Στο 3,26% η απόδοση στην επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου
- Παρέμβαση πατέρα θύματος Τεμπών: Ο σεβασμός κερδίζεται κύριοι δικαστές!
- Αίτημα-ρουσφέτι για γενικευμένη παράταση των ισολογισμών από τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου
- Eurostat: Στο 2% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Αύγουστο – Στο 3,1% στην Ελλάδα
- Vodafone: Η ψηφιακή ένταξη, κλειδί για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος 1,3 τρισ. ευρώ στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις