Τι αναμένεται να συζητηθεί
Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι ένα θέμα που αναμένεται να θέσει ο πρωθυπουργός στον Κιρ Στάρμερ στη συνάντηση που θα έχουν την Τρίτη, κατά την οποία θα συζητήσουν την εν γένει την αναβάθμιση των ελληνοβρετανικών σχέσεων.
Γεωπολιτικό, οικονομικό και επενδυτικό είναι το περιβάλλον της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο. Μια επίσκεψη που ξεκινάει το πρωί της Δευτέρας και στην οποία κυριαρχεί η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του, Κιρ Στάρμερ, η οποία είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης.
Το τερ α τετ των δύο ηγετών που χαρακτηρίζεται ως ευκαιρία επανεκκίνησης και αναβάθμισης των διμερών σχέσεων Αθήνας-Λονδίνου πραγματοποιείται σε ένα κρίσιμο ορόσημο για τη Δύση και εν μέσω κλιμάκωσης στο μέτωπο της Ουκρανίας.
Στη συνάντηση Μητσοτάκη και Στάρμερ θα κυριαρχήσουν τα εξής θέματα:
Εξελίξεις στη Μ. Ανατολή.
Κλιμάκωση Ουκρανικού μετώπου.
Ευρω-βρετανικές σχέσεις.
Ναυτιλία.
Έρευνα.
Καινοτομία.
Τουρισμός.
Μεταναστευτικό,
καθώς και ο συντονισμός των δύο χωρών ενόψει της θητείας της Ελλάδας ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας κατά την διετία 2025-26.
Σε ό,τι αφορά το αίτημα για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, κυβερνητικά στελέχη που συνοδεύουν τον Πρωθυπουργό σημειώνουν ότι πρόκειται για διαρκές αίτημα που συζητείται με το Βρετανικό Μουσείο.
Στο αυριανό πρόγραμμα το momentum θα είναι οικονομικό και επενδυτικό. Ο κ. Μητσοτάκης θα ανοίξει το Επενδυτικό Συνέδριο που οργανώνει το Ελληνικό Χρηματιστήριο με τη Morgan Stanley.
Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με κορυφαίους επενδυτές, αναδεικνύοντας τα θετικά βήματα της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τις μεγάλες ευκαιρίες που ανοίγονται στη χώρα μας για επενδύσεις.
Στη φαρέτρα της Ελλάδας, που όπως αναμένεται ότι θα τονίσει ο κ. Μητσοτάκης, αποτελεί τη θετική έκπληξη της ευρωζώνης βρίσκονται, μεταξύ άλλων, η απόδοση του ελληνικού 10ετους ομολόγου αγγίζει εκείνο του γαλλικού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αεροδρόμιο Τερουέλ στην Ισπανία: Ασφαλές καταφύγιο για αεροπλάνα που καθηλώθηκαν λόγω του πολέμου
- Tο ΝΑΤΟ απέσυρε όλη την αποστολή που είχε στο Ιράκ
- Μέση Ανατολή: 1.021 οι νεκροί στο Λίβανο από τις επιθέσεις του Ισραήλ
- Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει άδεια στις ΗΠΑ για χρήση βάσεων κατά του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ
- Ποινή στο Φουρνιέ, χάνει το ντέρμπι με Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα
- Νέα διοικητική δομή για το project Audi F1
- Helleniq Energy: Ανακοίνωσε ότι αντικαθιστά τα φορτία που χάνει από το Ορμούζ με άλλους τύπους αργού
- Ευρωπαϊκές αγορές: Βουτιά 2% για τον DAX, πάνω από 3% οι εβδομαδιαίες απώλειες για τον Stoxx 600
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








