Επιστροφή στην πτωτική τροχιά σήμερα για το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και περιόρισε στο τέλος σημαντικά τις απώλειές του, δεν κατάφερε να συνεχίσει την αντίδραση του προηγούμενου διημέρου, υπό το βάρος τίτλων που βρέθηκαν στη δίνη της διψήφιας πτώσης.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,93% στις 487,35 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 473,17 μονάδων (-3,82%) και 490,65 μονάδες (-0,26%). Ο τζίρος ανήλθε στα 61,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 53,1 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 3,7 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,12%, στις 1.176,08 μονάδες, ενώ στο +0,70% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 703,93 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 7,99% στις 282,69 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η Motor Oil σημείωσε απώλειες που έφτασαν το 14,43%,με την Εθνική να κλείνει στο -11,38% και την Alpha Bank στο -9,99%. Απώλειες 7,94% για τον Ελλάκτωρ, 6,67% για την Aegean, με την Πειραιώς και τη Eurobank να κλείνουν με πτώση 4,95% και 4,88% αντίστοιχα. Η πτώση σε ΟΛΠ, Φουρλή και Σαράντη ξεπέρασε το 3%, σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίο το 2%, με την ΕΧΑΕ να χάνει 1,10%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα και ΑΔΜΗΕ.
Στον αντίποδα, ο ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 7,49%, ο Titan σημείωσε κέρδη 5,06%, με τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ να κερδίζουν 4,1% έκαστη. Στο +2,05% η Τέρνα Ενεργειακή, στο +1,07% η Βιοχάλκο, με τις Λάμδα και Jumbo να σημειώνουν μικρά κέρδη. Χωρίς μεταβολή η Coca Cola.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Άρειος Πάγος: Νέος εισαγγελέας ο Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, νέα πρόεδρος η Αναστασία Παπαδοπούλου
- Προς αλλαγή στάσης ο Τραμπ για την Ουκρανία
- Ανακλήθηκε το λικέρ Mozart της εταιρείας Mozart Distillerie GmbH
- Φωτιά τώρα στα Μεσοχώρια Ευβοίας – Μήνυμα 112
- Κασσελάκης: Νέα δικογραφία στη Βουλή, εμπλέκει Θεοδωρικάκο
- Στο Καστέλι το Σάββατο ο Χρίστος Δήμας για αυτοψία στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο
- Εν ψυχρώ δολοφονία στην Αγία Παρασκευή, αναζητείται ο δράστης
- Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κορωπί
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις