Η αύξηση κεφαλαίου γίνεται προκειμένου να καλυφθούν οι επενδύσεις που απαιτούνται για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξής εργασιών και επιστροφής της εταιρείας στην κερδοφορία
Σε τροχιά ανάπτυξης βρίσκεται η ΕΨΑ, μετά τη σημαντική επένδυση του επενδυτικού επενδυτικού ταμείου SMERC στην εταιρία. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ελληνική εταιρία παραγωγής και διανομής αναψυκτικών έκλεισε το 2023 με αυξημένες πωλήσεις.
Η ανάπτυξη εργασιών της εταιρίας θα ενισχυθεί σημαντικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 εκα. ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι επενδύσεις που απαιτούνται για την αναβάθμιση της παρουσίας της στην αγορά και την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου ανάπτυξής εργασιών και επιστροφής στην κερδοφορία.
Όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Τάκης Πέρκιζας: «Έχουμε ήδη ξεκινήσει εδώ και 8 μήνες να υλοποιούμε ένα ευρύ σχέδιο μετασχηματισμού της ΕΨΑ, τόσο σε εμπορικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο παραγωγής, αλυσίδας τροφοδοσίας, οργάνωσης και ανθρώπινου δυναμικού. Με την στήριξη των μετόχων της, η εταιρία έχει πλέον τη δυνατότητα να υποστηρίξει το σχέδιο με σημαντικές επενδύσεις και δράσεις, που έχουν ως μεσοπρόθεσμο στόχο την εδραίωση της ΕΨΑ στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, ως την ελληνική μάρκα υψηλής ποιότητας αναψυκτικών. Ήδη μέσα στο 2024 θα έχουμε πολλά, ευχάριστα και ανατρεπτικά νέα για τους καταναλωτές και τους πελάτες μας, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 ετών ιστορίας της εταιρίας μας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- IOBE: Οριακή εξασθένιση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο
- Shell: Πτώση 28% στα κέρδη στα 4,9 δισ. ευρώ το α’ τρίμηνο
- Αλεξανδρούπολη: Στον ανακριτή ο 59χρονος Γεωργιανός που κατηγορείται για κατασκοπεία
- ΗΠΑ: Τέλος στην αφορολόγητη εισαγωγή – Από σήμερα 02/05 δασμοί στα μικροδέματα
- Eurostat: Στο 2,2% ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Απρίλιο – Στην Ελλάδα 2,7% από 3,1% τον Μάρτιο
- Χρηματιστήριο: Ανοδος για τον Γενικό Δείκτη στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας
- Εκλογές Βρετανία: Το Reform σπάει την κυριαρχία των Εργατικών σε εκλογική περιφέρεια-κλειδί
- Συνεργασία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΔΕΠΑ για τον σταθμό αερίου στην Αλβανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις