Ένα εξώφθαλμα αντιεπενδυτικό χαράτσι φέρεται να επεξεργάζεται η ελληνική κυβέρνηση, με διαρροές να κάνουν λόγο για προώθηση της φορολόγησης των ΑΕΔΑΚ, οι ΑΕΕΑΠ και οι ΑΕΕΧ «πάνω» στο ενεργητικό τους.
Το ισχύον καθεστώς για την φορολόγηση των Α/Κ προκύπτει από το 10% επί του εκάστοτε ισχύοντος επιτοκίου πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προσαυξανόμενου ως εξής: α) για ΟΣΕΚΑ χρηματαγοράς άνευ προσαυξήσως, β) για ομολογιακούς ΟΣΕΚΑ κατά 0,25% γ) για μικτούς ΟΣΕΚΑ κατά πέντα δέκατα της μονάδας (0,05%) και δ) για μετοχικούς ΟΣΕΚΑ καθώς και κάθε άλλη νέα κατηγορία ΟΣΕΚΑ κατά μία μονάδα (0,1%).
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Αμοιβαία Κεφάλαια Διαχείρισης Διαθεσίμων θα φορολογηθούν με 0,05% στο ενεργητικό τους σε ετήσια βάση, τα Ομολογιακά Αμοιβαία Κεφάλαια με 0,35%, τα Μικτά Αμοιβαία Κεφάλαια με 0,5% ενώ τα μετοχικά α/κ θα φορολογηθούν με 0,75% στο ενεργητικό τους. Στην τελευταία υψηλή κατηγορία του 0,75% αναμένεται να ενταχθούν και οι ΑΕΕΧ και ΑΕΕΑΠ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 6-1: Κατέρρευσε με τη συμβολή του Ελβετού διαιτητή
- Έφυγε ο «Νιόνιος», στα 80 του χρόνια
- Ευρώπη και Ουκρανία ετοιμάζουν πρόταση 12 σημείων για τερματισμό του πολέμου
- Ουκρανία: Αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες σε νέο ρεκόρ με πάνω από 70 δισ. δολάρια το 2025
- Κυριακούλης: Παρέλευση προθεσμίας για την σύναψη ομολογιακού
- Q&R: Καταβολή τιμήματος 746.662 ευρώ για το 76,19% της Alexander Moore S.A.
- Ευρωπαϊκές αγορές: Θετικά πρόσημα με νέο ιστορικό υψηλό για τον CAC 40
- Πειραιώς: Συνεργασία με την Ουκρανική Activitis για ψηφιακή τράπεζα για αγρότες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις