Επιχειρήσεις

Ergon (αδελφοί Δούζη): Eπενδύουν και σε νέο brand στη Θεσσαλονίκη

Financialreport.gr

Οι αδελφοί Δούζη

Παράλληλα με την αγορά Μοδιάνο και το Ντουμπάι

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται τους τελευταίους μήνες η εταιρεία τροφίμων και εστίασης των αδελφών Δούζη, Εrgon, καθώς, μετά και την είσοδο του fund Halcyon Partners της Ελένης Μπαθιανάκη, μέσα στην άνοιξη του 2025, η μία εξέλιξη που τους αφορά διαδέχεται την άλλη.

Αυτόν τον καιρό, στο στόχαστρο είναι οι επενδύσεις της εταιρείας ειδικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, από την οποία εξάλλου ξεκίνησαν όλα τα επιχειρηματικά εγχειρήματα της Ergon για να επεκταθούν στη συνέχεια στην υπόλοιπη Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Μέση Ανατολή. Ως εκ τούτου, παράλληλα με τις συζητήσεις σε σχέση με την Αγορά Μοδιάνο που αφορούν την συνεργασία με τον όμιλο Φάις για την αναμόρφωσή της από τις αρχές του 2026, ξεκίνησε ένα νέο brand στην πόλη που συνδέεται με το γλυκό.

Πρόκειται για το νέο ζαχαροπλαστείο με την επωνυμία Τζένεραλ, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Παύλου Μελά και σύμφωνα με τον Θωμά Δούζη, εκ των ιδρυτών της εταιρείας  «έχει ατμόσφαιρα που θυμίζει τη νοσταλγία των ’70s και εμβληματικές γεύσεις: τραγανή μπουγάτσα με χειροποίητο φύλλο αέρος, αφράτα γλυκά ταψιού, βελούδινες κρέμες και σπιτικό παγωτό από φρέσκο γάλα και εποχιακά φρούτα». Μια προσπάθεια, η οποία έχει κάτι από άλλη εποχή, δίνοντας έμφαση και στην εικόνα, καθώς έχει ανοικτό χώρο παρασκευής και χώρους διακοσμημένο σύμφωνα με την αισθητική προηγούμενων δεκαετιών.

Η στόχευση σε δύο κοινά 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα project το οποίο σχεδιάζεται, ήδη, από τις αρχές της χρονιάς και ποντάρει τόσο στους πιο μεγάλους σε ηλικία καταναλωτές, όσο και στο να γνωρίσει στη νεολαία γλυκιές γεύσεις του πιο παλιού καιρού.

Είναι μια επένδυση που θα λειτουργήσει καταρχάς στη Θεσσαλονίκη και αναλόγως από την αποδοχή που θα γνωρίσει, αναμένεται να ‘’κατέβει’’ και στην Αθήνα, στην οποία, επίσης, υπάρχει ‘’κενό’’ όσον αφορά τα πιο παλαιάς κοπής ζαχαροπλαστεία.

Ερμού και Ντουμπάι

Η επένδυση αυτή έρχεται σε μια πλούσια σε κινήσεις περίοδο για την Ergon.

Σε ό,τι αφορά την ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα την Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στους επόμενους μήνες, δρομολογείται, καταρχήν, το άνοιγμα του Ergon House Ερμού. Πρόκειται για έναν πολυχώρο που συνδυάζει γαστρονομία, φιλοξενία και  urban αισθητική, επί της ουσίας ένα project το οποίο θα ”παντρεύει” ένα μικρό ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο μαζί και θα φέρει την επωνυμία “Η Ταβέρνα της Ερμού”.

Επόμενος σταθμός της εταιρείας εστίασης θα είναι το Ντουμπάι. Με βάση πληροφορίες από την εταιρεία, μέσα στο 2025, το πιθανότερο από το φθινόπωρο και μετά, προγραμματίζεται το άνοιγμα του Ergon Agora Dubai, το οποίο συνιστά επίσης ένα project επικεντρωμένο στη γαστρονομία και στα Premium delicatessen.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που  ο κύκλος εργασιών της εταιρείας των αδελφών Δούζη για το 2024 ανήλθε κοντά στα 35 εκατ. ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις για το 2025 αναφέρουν ότι θα σημειώσει αύξηση.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu