«Μπορούμε να παρέχουμε στην Ελλάδα την ευκαιρία (να επωφεληθεί) από την ενέργεια του πυρηνικού μας εργοστασίου που θα κατασκευαστεί στη Σινώπη», είπε ο Τούρκος πρόεδρος επιστρέφοντας από την Αθήνα
Η Τουρκία και η Ελλάδα συμφώνησαν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν στην Αθήνα, να καταρτίσουν έναν οδικό χάρτη εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στενότερων σχέσεων. Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής του από την Ελλάδα στην Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι συναντήσεις διεξήχθησαν σε «πολύ θετική» ατμόσφαιρα.
«Προσπαθούμε να επεκτείνουμε, να αναπτύξουμε αυτή τη συνεργασία όχι μόνο στην ενέργεια, αλλά σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής ενέργειας. Για παράδειγμα, μπορούμε να παρέχουμε στην Ελλάδα την ευκαιρία (να επωφεληθεί) από την ενέργεια του πυρηνικού μας εργοστασίου που θα κατασκευαστεί στη Σινώπη», σύμφωνα με το γραφείο του τούρκου προέδρου. Πρόσθεσε δε ότι ο Μητσοτάκης ήταν «ζεστός» στην ιδέα.
Ερωτηθείς για την επίλυση των εκκρεμών θαλάσσιων διαφορών με την Ελλάδα, ο Ερντογάν είπε ότι η στάση της Τουρκίας για την προστασία των δικαιωμάτων της στην περιοχή δεν έχει αλλάξει, αλλά ότι είναι δυνατή η δίκαιη κατανομή των ενεργειακών πόρων.
«Μια συνολική και δίκαιη κατανομή στην ανατολική Μεσόγειο είναι δυνατή. Εφόσον οικοδομήσουμε τη βάση για να συμβεί αυτό, διαμορφώνουμε σωστούς οδικούς χάρτες και δεν δίνουμε ευκαιρία σε προκλήσεις», είπε, προσθέτοντας ότι η Αγκυρα προτείνει μια περιφερειακή διάσκεψη παράκτιων κρατών ως ένα «σωστό βήμα» για τη διαμόρφωση αυτής της βάσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- IDEAL Holdings: Στα 26,1 εκατ. τα καθαρά κέρδη +59% με έσοδα €513,4 εκατ. το 2025
- Έρευνα: Το 55% των Ελλήνων δεν μπορεί να θερμάνει επαρκώς την κατοικία του τον χειμώνα, στο 60% το καλοκαίρι
- Aύξηση 26% τον Ιανουάριο για τις ηλεκτρονικές πωλήσεις των σούπερ μάρκετ
- Άνοδος του χρυσού λόγω αδύναμου δολαρίου και γεωπολιτικής αβεβαιότητας
- Η Engie εξαγοράζει τη UK Power Networks έναντι £10,5 δισ.
- Αγορές σε αναμονή: Nvidia, γεωπολιτική ένταση και νομισματικές εξελίξεις
- Κούβα: Τέσσερις νεκροί σε ανταλλαγή πυρών, κλιμακώνονται οι εντάσεις με τις ΗΠΑ
- Κλειστός ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» το πρωί, συλλαλητήριο για Τέμπη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








