Αντλήθηκαν 600 εκατ. ευρώ
Εντυπωσιακή είναι η ζήτηση για το senior ομόλογο της Eurobank. Ενδεικτικό της τεράστιας ζήτησης από τις αγορές είναι ότι η Eurobank θα αντλήσει τελικά 600 εκατ. ευρώ (500 εκατ. ο αρχικός σχεδιασμός). Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για να κλείσει το βιβλίο, οι προσφορές έχουν ξεπεράσει τα 3,3 δισ. ευρώ.
Το ομόλογο της Eurobank είναι 5ετους διάρκειας, με δικαίωμα ανάκλησης στα 4,25 έτη. Η απόδοση, από το αρχικό εύρος των 3,5% – 3,6%, έχει κατέβει στο 3,2%-3,3%, όπου και αναμένεται να κλείσει. Ανάδοχοι της διαδικασίας για το ομόλογο της Eurobank είναι οι Citi, Deutsche Bank, IMI-Intesa Sanpaolo, Jefferies, Santander και Société Générale.
Η τεράστια ζήτηση από τους επενδυτές για το senior ομόλογο, που σηματοδοτεί τη νέα έξοδο της Eurobank στην αγορά, αποτελεί μία ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τη δυναμική του.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η ΕΚΤ ανανεώνει την προσφορά ρευστότητας σε ευρώ για να ενισχύσει την ελκυστικότητα του νομίσματος
- HΠΑ: Στα 3 δισ. ευρώ το κόστος της αύξησης της ναυτικής παρουσίας στην Καραϊβική
- Mπαντεφέρ ΗΠΑ – Κίνας στο Περού με μήλο της έριδος το λιμάνι του Chancay
- Oι κρυφές παγίδες των φθηνών κινέζικων μικρών δεμάτων μετά τους δασμούς
- Mελόνι: Δεν συμμερίζομαι την κριτική του Μερτς στην κουλτούρα του MAGA
- Ν. Δένδιας: Δέσμη μέτρων για τη βελτίωση της διαβίωσης των μελών της Στρατιωτικής Οικογένειας
- Δημόσιο: “Οχι” λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας στην επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
- Υπόθεση Ναβάλνι: Γιατί οι Ευρωπαίοι είναι σίγουροι πως θα θανατώθηκε με δηλητηριώδη τοξίνη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








