Αντλήθηκαν 600 εκατ. ευρώ
Εντυπωσιακή είναι η ζήτηση για το senior ομόλογο της Eurobank. Ενδεικτικό της τεράστιας ζήτησης από τις αγορές είναι ότι η Eurobank θα αντλήσει τελικά 600 εκατ. ευρώ (500 εκατ. ο αρχικός σχεδιασμός). Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για να κλείσει το βιβλίο, οι προσφορές έχουν ξεπεράσει τα 3,3 δισ. ευρώ.
Το ομόλογο της Eurobank είναι 5ετους διάρκειας, με δικαίωμα ανάκλησης στα 4,25 έτη. Η απόδοση, από το αρχικό εύρος των 3,5% – 3,6%, έχει κατέβει στο 3,2%-3,3%, όπου και αναμένεται να κλείσει. Ανάδοχοι της διαδικασίας για το ομόλογο της Eurobank είναι οι Citi, Deutsche Bank, IMI-Intesa Sanpaolo, Jefferies, Santander και Société Générale.
Η τεράστια ζήτηση από τους επενδυτές για το senior ομόλογο, που σηματοδοτεί τη νέα έξοδο της Eurobank στην αγορά, αποτελεί μία ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών αγορών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τη δυναμική του.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γ. Παράσχης (ΣΕΤΕ): Πρόβλεψη για ταξιδιωτικές εισπράξεις πάνω από 22,5 δισ. ευρώ το 2025
- Προοδευτική: Προχωρά σε αύξηση κεφαλαίου υπέρ της LDA Capital – Στις 5 Ιανουαρίου η ΓΣ
- ΑΒ Βασιλόπουλος: Εκδίδει ομολογιακό δάνειο 45 εκατ. ευρώ
- ΔΕΘ: Ο Χρήστος Τσεντεμεΐδης νέος μη εκτελεστικός πρόεδρος
- ΕΚΤΕΡ: Προχωράει σε ανέγερση των νέων κεντρικών της γραφείων στην Αγία Παρασκευή
- Μουζάκης: Στις 31 Δεκεμβρίου η πληρωμή των οφειλόμενων τόκων στους ομολογιούχους
- Βουλή: Άρση της ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Η μήνυση της δημοσιογράφου Βασιλικής Πολύζου
- Υπόθεση “Εσκομπάρ”: Έως και 4,8 τόνους πιθανώς το φορτίο, 100 εκατ. ευρώ το όφελος (Βίντεο)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








