Στη σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και στο γεγονός πως οδεύουμε προς δεύτερη εκλογική αναμέτρηση με στόχο το κόμμα να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, στέκεται ανάλυση της Eurobank Equities.
Επισημαίνει ότι με βάση τα χθεσινά αποτελέσματα, στις επόμενες εκλογές η ΝΔ μπορεί να επιτύχει άνετη πλειοψηφία, με πάνω από 170 έδρες. Αυτό το σενάριο, από την πλευρά της αγοράς, είναι το καλύτερο δυνατό, εξασφαλίζοντας συνέχεια της πολιτικής, εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομική σύνεση, ενώ αφήνει περιθώρια για αναβάθμιση της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα νωρίτερα από ό,τι αναμένει η αγορά (επόμενος καταλύτης είναι η αξιολόγηση από τη Fitch στις 9 Ιουνίου).
Υποστηρίζουμε ότι οι επενδυτές θα κλίνουν προς μια στάση υπέρ του ρίσκου, μετατοπίζοντας το χαρτοφυλάκιό τους σε μετοχές με υψηλότερο beta, όπως οι τράπεζες και η ΔEΗ, που αναμένουμε ότι θα είναι από τους κύριους ωφελούμενους της ηχηρής νίκης της ΝΔ, σημειώνει. Αντικατοπτρίζουμε την ξεκάθαρη πορεία προς την επαναξιολόγηση των ελληνικών μετοχών προσθέτοντας τη ΔEΗ (σε αντικατάσταση του ΟΤΕ) και την Τράπεζα Πειραιώς στο χαρτοφυλάκιό μας κορυφαίων επιλογών.
Το τελευταίο περιλαμβάνει επίσης τις ΟΠΑΠ, Jumbo και Μυτιληναίος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Trastor: Στις 11 Μαΐου ανοίγει το βιβλίο προσφορών για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
- Κομισιόν: «Χαμηλός» για τους Ευρωπαίους ο κίνδυνος από τον χανταϊό
- Reuters: Πως τα ΗΑΕ περνούν στα κρυφά πετρέλαιο από τα Στενά του Ορμούζ
- LOULIS FOOD INGREDIENTS Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- TRASTOR Α.Ε.Ε. ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - Ανακοίνωση για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου
- Βίνσεντ Κλερκ (CEO Maersk): Ο πόλεμος στο Ιράν θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο στο εμπόριο τους επόμενους μήνες
- McDonald’s: Αύξηση εσόδων 9% στα 6,52 δισ. δολάρια το α’ τρίμηνο
- ΓΣΕΕ: Παρέμβαση για την ίση αμοιβή ανδρών – γυναικών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








