Η χρηματιστηριακή αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή - Οι εκτιμήσεις για τη μεσοπρόθεσμη λειτουργική κερδοφορία
Από τις αρχές του 2022, η επενδυτική υπόθεση της Τέρνα Ενεργειακή κυριαρχείται από ενδεχόμενο ενδιαφέρον εξαγοράς, ένα θέμα που κατά καιρούς έχει επισκιάσει τα θεμελιώδη, σχολιάζει η Eurobank Equities σε έκθεσή της με την οποία κατεβάζει την τιμή στόχο στα 18 ευρώ (από 20,7 ευρώ) αλλά δίνει σύσταση »αγορά» από «διακράτηση».
Τους τελευταίους μήνες, οι αντίθετοι άνεμοι για τον κλάδο των ΑΠΕ διεθνώς, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο εσωτερικό και η εξασθένιση του αφηγήματος σε ότι αφορά πιθανή εξαγορά έχουν επηρεάσει το κλίμα με αποτέλεσμα την πτώση της τιμής της μετοχής κατά 27% από τα υψηλά του καλοκαιριού. Κοιτάζοντας το μέλλον, αναμένουμε ότι η μετοχή θα κινηθεί περισσότερο παράλληλα με τα θεμελιώδη μεγέθη, με τον Όμιλο να συνεχίζει να επεκτείνεται και να κυριαρχεί στην τοπική αγορά ΑΠΕ, με λειτουργική ισχύ 1,2 GW μετά την εμπορική λειτουργία του αιολικού πάρκου Καφηρέα (330 MW).
Η Eurobank Equities εκτιμά ότι ο όμιλος μπορεί να αυξήσει την λειτουργική κερδοφορία, στοχεύοντας τελικά σε 291 εκατ. ευρώ EBITDA (18% CAGR) έως το 2026.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο χαλαρός (σε όλα) κ. Τσάφος
- Μην ενοχλείτε τον Κυριάκο – Κοντιάδης: «Η κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη για τίποτα»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ισχυρές απώλειες 2% για τον DAX – Βουτιά 16% για τη μετοχή της SAP
- Αυγενάκης: Δεν αποδέχεται τη θέση προέδρου στη Γεωργική Σχολή Μεσαράς – Κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- ArcelorMittal κατά Ιταλίας: Διεκδικεί αποζημίωση €1,8 δισ. για τα χαλυβουργεία της ILVA
- ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Α.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ Δ.Σ. ΚΑΙ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ
- Τραμπ: Ο Πούτιν συμφώνησε σε κατάπαυση πυρός στο Κίεβο για μία εβδομάδα
- Principia: Ολοκλήρωσε την εξαγορά 4 αιολικών πάρκων σε λειτουργία της EDPR
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








