Αθλητισμός

Eurobasket: Γερμανία–Φινλανδία 91–61

Financialreport.gr

Καταιγιστική και αήττητη στην κορυφή του Β’ ομίλου

Με μια γεμάτη εμφάνιση στην κατάμεστη Tampere Deck Arena στη Φινλανδία, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία σάρωσε τη διοργανώτρια Φινλανδία με 91-61 και έκλεισε αψεγάδιαστα (5-0) τη φάση των ομίλων του EuroBasket, σήμερα Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2025.
Οι Γερμανοί πάτησαν γκάζι στο τέλος του β΄ δεκαλέπτου (επιμέρους 29–17) για το 50-36 του ημιχρόνου, κι από την πρώτη φάση της τρίτης περιόδου – ένα θεαματικό κάρφωμα του Φραντς Βάγκνερ – δεν άφησαν ποτέ ξανά το τιμόνι. Η άμυνά τους «έσφιξε» ασφυκτικά πάνω στον Λάουρι Μάρκανεν και το προβάδισμα μεγάλωνε σταθερά μέχρι το τελικό +30, μπροστά σε 12.900 θεατές.
Ο Φραντς Βάγκνερ αναδείχθηκε TCL Player of the Game με 23 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε μόλις 20’, ενώ ο Ντένις Σρούντερ «άγγιξε» το τριπλ-νταμπλ με 16 π., 7 ριμπ., 9 ασ.. Για τη Φινλανδία, ο Olivier Nkamhoua πάλεψε με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ.
Στα ομαδικά, η Γερμανία έθεσε τον τόνο από νωρίς (57% εντός πεδιάς στο ημίχρονο) και δεν απειλήθηκε ποτέ ουσιαστικά.

Με το 5–0, η Γερμανία σφραγίζει την πρωτιά του Β’ ομίλου και ταξιδεύει στη Ρίγα για τους «16», όπου την περιμένει η Πορτογαλία.
Η Φινλανδία τερματίζει 3η και συνεχίζει επίσης στη λετονική πρωτεύουσα. Εντός κι εκτός παρκέ, η βραδιά είχε μήνυμα: πριν το τζάμπολ, ολόκληρη η αρένα ύψωσε κάρτες «Stop Racism» σε ένδειξη αλληλεγγύης.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu