Αντίθετα, ισχυρή μείωση 18,3% κατέγραψαν οι εισαγωγές πετρελαίου σε αξία και 6,6% σε όγκο
Κατά τους πρώτους 9 μήνες του 2025, οι μέσες μηνιαίες εισαγωγές πετρελαίου στην ΕΕ μειώθηκαν κατά 18,3% σε αξία και 6,6% σε όγκο σε σύγκριση με τον μηνιαίο μέσο όρο για το 2024, σύμφωνα με την Eurostat.
Αντίθετα, η αξία του εισαγόμενου υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αυξήθηκε κατά 36,1% και ο όγκος αυξήθηκε κατά 25,9%.
Η αξία του εισαγόμενου φυσικού αερίου σε αέρια μορφή αυξήθηκε κατά 3,1%, ενώ ο όγκος μειώθηκε κατά 4,9%.

Οι ΗΠΑ και η Νορβηγία οι βασικοί προμηθευτές ενέργειας το τρίτο τρίμηνο του 2025
Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2025, οι κύριοι προμηθευτές πετρελαίου προς την ΕΕ ήταν η Νορβηγία (14,6%), οι Ηνωμένες Πολιτείες (14,5%) και το Καζακστάν (12,2%).
Η πλειονότητα του υγροποιημένου φυσικού αερίου (59,9%) εισήχθη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ένα άλλο 12,7% προήλθε από τη Ρωσία και το 7,7% από την Αλγερία.
Η Νορβηγία ήταν ο κύριος προμηθευτής φυσικού αερίου στην αέρια κατάστασή της (51,8%). Η Αλγερία ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής (14,6%), ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο (13,4%).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και σκόνη σήμερα Παρασκευή 6/2
- Wall Street: Κλείσιμο με πτώση λόγω ΑΙ
- Γιάννης Παναγόπουλος: Αιώνιος συνδικαλιστής στον κόσμο του χρήματος
- Euroleague: Επιστροφή στις ήττες ο Παναθηναϊκός με αντι-μπάσκετ
- Estee Lauder: Απογοήτευσαν οι προβλέψεις για το 2026 – Βουτιά 22% για τη μετοχή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Τα αμετάβλητα επιτόκια ΕΚΤ και BoE έφεραν απώλειες
- AKTOR: Η νέα διοικητική δομή του ομίλου και των θυγατρικών
- Κομισιόν: Επενδύσεις 347 εκατ. ευρώ για βελτίωση της ασφάλειας των υποβρύχιων καλωδίων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








