Οικονομία

Eurostat: Στο 2,2% ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Απρίλιο – Στην Ελλάδα 2,7% από 3,1% τον Μάρτιο

Financialreport.gr

Οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Απρίλιο (3,9%, έναντι 3,5% τον Μάρτιο)

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,2% τον Απρίλιο του 2025, σταθερός σε σχέση με τον Μάρτιο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια ώρα στη χώρα μας διαμορφώνεται στο 2,7% τον Απρίλιο από 3,1% τον Μάρτιο (πρόκειται τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, που και η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει αργότερα, μαζί με τον Εθνικό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή). Σε μηνιαία βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα αυξήθηκε 0,5% (δηλαδή τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα Μάρτιο)

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Απρίλιο (3,9%, έναντι 3,5% τον Μάρτιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (3,0%, έναντι 2,9% τον Μάρτιο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,6%, σταθερά σε σχέση με τον Μάρτιο) και την ενέργεια (-3,5%, έναντι -1,0% τον Μάρτιο).

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu