"Η Ελλάδα έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο στην επίτευξη 28 βασικών ορόσημων και 4 σημαντικών στόχων" σημείωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μάτσιε Μπερεστέτσκι
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μάτσιε Μπερεστέτσκι στην έναρξη της σημερινής 02/05 συνέντευξης Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μίλησε για καλά νέα που υπάρχουν και αναφέρθηκε στην Ελλάδα, στην εκταμίευση 3,13 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αλλά και στην αξιοσημείωτη πρόοδο της ελληνικής οικονομίας στην επίτευξη αυτή.
«Σήμερα, λοιπόν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκταμιεύσει 3,13 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Διευκόλυνσης».
Όπως είπε ο κ. Μπερεστέτσκι, «η Ελλάδα έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο στην επίτευξη 28 βασικών ορόσημων και 4 σημαντικών στόχων. Αυτή η χρηματοδοτική στήριξη θα συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση της χώρας, στις υποδομές και υπηρεσίες.
Η Ελλάδα έχει ήδη αναβαθμίσει την ηλεκτρική της ενέργεια, έχει προχωρήσει στον εξορθολογισμό του δικτύου αλλά και σε διοικητικές διαδικασίες με την επέκταση των ψηφιακών υπηρεσιών», τονίζοντας ότι είναι μερικές μόνο από τις βελτιώσεις της χώρας.
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι «Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας διευκολύνει και συμβάλλει καθοριστικά στη βοήθεια των κρατών-μελών», τονίζοντας πως «μέχρι στιγμής έχουμε εκταμιεύσει περισσότερα από 300 δισ. ευρώ στα κράτη-μέλη μας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Διευθύνουσα Σύμβουλος ΕΟΑΝ για αδειοδότηση: DRS Hellas: Υπό αξιολόγηση το business plan
- BYD: Ανάκληση 183.211 αυτοκινήτων στην Κίνα λόγω προβλήματος στο σύστημα πέδησης
- Alpha Bank: Πρόταση εξαγοράς ομολογιών 500 εκατ. ευρώ με φόντο νέα έκδοση
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: SOS για το ενεργειακό κόστος των μικρομεσαίων
- PREMIA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ - ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - H Αlpha Τράπεζα Α.Ε. απηύθυνε υπό όρους πρόταση για την εξαγορά Προνομιούχων ομολογιών κύριας εξασφάλισης σταθερού επιτοκίου με ρήτρα αναπροσαρμογής, συνολικού ύψους Ευρώ 500 εκατ. εκδόσεώς της και λήξεως το 2028. [18.09.2026]
- CrediaBank – Ευρώπη Holdings: Προχωρά η συγχώνευση με απορρόφηση
- Στις κάλπες οι Ρώσοι για την ανάδειξη της νέας Κρατικής Δούμας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








