Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Δανία (42,0%), τη Φινλανδία (37,8%) και τη Σουηδία (35,0%)
Το 2025, το 20% των επιχειρήσεων της ΕΕ με 10 ή περισσότερους υπαλλήλους χρησιμοποίησαν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ) για τη διεξαγωγή των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, παρουσιάζοντας μια σταθερή αύξηση 6,5% από 13,5% το 2024, σύμφωνα με την Eurostat.
Σε σύγκριση με το 2021 (7,7%) και το 2023 (8,1%), η χρήση τεχνολογιών ΤΝ γίνεται όλο και πιο δημοφιλής μεταξύ των επιχειρήσεων της ΕΕ.
Τα υψηλότερα μερίδια αυτών των επιχειρήσεων το 2025 καταγράφηκαν στη Δανία (42,0%), τη Φινλανδία (37,8%) και τη Σουηδία (35,0%). Στο άλλο άκρο ήταν η Ρουμανία (5,2%), η Πολωνία (8,4%) και η Βουλγαρία (8,5%).
Σχεδόν όλες οι χώρες της ΕΕ κατέγραψαν αυξήσεις στο μερίδιο των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η Δανία κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση (+14,5 ποσοστιαίες μονάδες), ακολουθούμενη από τη Φινλανδία (+13,5 ποσοστιαίες μονάδες) και τη Λιθουανία (+12,5 ποσοστιαίες μονάδες).

Η πιο συνηθισμένη χρήση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης από τις επιχειρήσεις της ΕΕ ήταν η ανάλυση της γραπτής γλώσσας (11,8%). Ακολουθούσε η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία εικόνων, βίντεο, ήχου/ήχου (9,5%), γραπτής ή προφορικής γλώσσας (8,8%) και για τη μετατροπή της προφορικής γλώσσας σε μορφή αναγνώσιμη από μηχανές (7,2%).
Σε σύγκριση με το 2024, η χρήση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης που αυξήθηκε περισσότερο το 2025 ήταν η ανάλυση της γραπτής γλώσσας (+4,9 ποσοστιαίες μονάδες), ακολουθούμενη από τη δημιουργία γραπτού ή προφορικού λόγου (+3,4%).

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μητσοτάκης: Σε 15 μέρες οι ανακοινώσεις για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες
- Καστελόριζο: Βυθίστηκε σκάφος της Frontex – Ανάμεσα στους τραυματίες η πρέσβειρα της Εσθονίας
- ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν. 3556/2007
- Attica Group: Ανανέωση στόλου με αγορά τριών νέων πλοίων
- ΟΠΑΠ: Ολοκληρώθηκε η μεταφορά έδρας στο Λουξεμβούργο – Μετονομασία σε Allwyn AG
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ήπια κέρδη με το βλέμμα στο πετρέλαιο – Ράλι 9% από Commerzbank
- ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΤΟΛΟΥ
- ΟΠΑΠ Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








