Με βάση τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, η μετοχή τελεί υπό διαπραγμάτευση για το 2025 με δείκτη αποτίμησης P/E στις 6,2 φορές και δείκτη EV/EBITDA στις 9,3 φορές
H Euroxx Χρηματιστηριακή ξεκινά την κάλυψη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με σύσταση overweight και τιμή στόχο τα 20,2 ευρώ ανά μετοχή. H χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποτελεί μια μακροπρόθεσμη επενδυτική περίπτωση για το Χρηματιστήριο Αθηνών, με σημαντικό χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων και επενδύσεων σε ΑΠΕ.
Η χρηματιστηριακή αποτιμά τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και εφαρμόζοντας discount 20% για την διάρθρωση ομίλου, εξάγει τιμή στόχο 20,2 ευρώ ανά μετοχή, προσφέροντας 44% περιθώρια ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα.
Με βάση τις εκτιμήσεις της Euroxx Χρηματιστηριακής, η μετοχή διαπραγματεύεται για το 2025 με δείκτη αποτίμησης P/E στις 6,2 φορές και δείκτη EV/EBITDA στις 9,3 φορές. Η εταιρεία θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κατασκευαστικής δραστηριότητας στο μέλλον, αντιπροσωπεύοντας υπογεγραμμένο ανεκτέλεστο υπόλοιπο ύψους 3,2 δισ. ευρώ, με άλλα 2,2 δισ. ευρώ να εκκρεμούν προς υπογραφή. Το χαρτοφυλάκιο της ΓΕΚ αποτελείται κυρίως από αυτοκινητόδρομους με ορατό και επαναλαμβανόμενο EBITDA και με μέση διάρκεια ζωής άνω των 20 ετών.
Στον τομέα της παραγωγής ενέργειας, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέχει μερίδιο περίπου 37% στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, μια ελληνική εταιρεία ΑΠΕ, η οποία διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ 1,2GW σε αιολική ενέργεια και στόχο να ξεπεράσει τα 3,0GW μέχρι το 2030. Στο σχεδιασμό είναι η επέκταση του αποτυπώματος στην ηλιακή ενέργεια και την υδροηλεκτρική ενέργεια αντλησιοταμίευσης, ενώ έχει επίσης έκθεση στην παραγωγή θερμικής ενέργειας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανατολική Μάνη: Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάγια
- Καναδάς: Ενέργειες της κυβέρνησης για άμεση λήξη της απεργίας στην Air Canada
- Ισραήλ: Οι οικογένειες των ομήρων αντιδρούν στο σχέδιο Νετανιάχου
- ΔΥΠΑ: Δύο νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε Χαϊδάρι και Ιλιον από το φθινόπωρο
- Volkswagen ID.3: Με συνδρομή η επιπλέον ισχύς 27 ίππων
- Χαλκιδική: Στον Εισαγγελέα Πολυγύρου οι πέντε ανήλικοι που λήστεψαν 15χρονο
- Μελάνια Τραμπ: “Εναν κόσμο γεμάτο αξιοπρέπεια για όλους”
- Ουκρανικό: Νέα τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων πριν μεταβεί ο Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις