Με βάση τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, η μετοχή τελεί υπό διαπραγμάτευση για το 2025 με δείκτη αποτίμησης P/E στις 6,2 φορές και δείκτη EV/EBITDA στις 9,3 φορές
H Euroxx Χρηματιστηριακή ξεκινά την κάλυψη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με σύσταση overweight και τιμή στόχο τα 20,2 ευρώ ανά μετοχή. H χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποτελεί μια μακροπρόθεσμη επενδυτική περίπτωση για το Χρηματιστήριο Αθηνών, με σημαντικό χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων και επενδύσεων σε ΑΠΕ.
Η χρηματιστηριακή αποτιμά τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και εφαρμόζοντας discount 20% για την διάρθρωση ομίλου, εξάγει τιμή στόχο 20,2 ευρώ ανά μετοχή, προσφέροντας 44% περιθώρια ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα.
Με βάση τις εκτιμήσεις της Euroxx Χρηματιστηριακής, η μετοχή διαπραγματεύεται για το 2025 με δείκτη αποτίμησης P/E στις 6,2 φορές και δείκτη EV/EBITDA στις 9,3 φορές. Η εταιρεία θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κατασκευαστικής δραστηριότητας στο μέλλον, αντιπροσωπεύοντας υπογεγραμμένο ανεκτέλεστο υπόλοιπο ύψους 3,2 δισ. ευρώ, με άλλα 2,2 δισ. ευρώ να εκκρεμούν προς υπογραφή. Το χαρτοφυλάκιο της ΓΕΚ αποτελείται κυρίως από αυτοκινητόδρομους με ορατό και επαναλαμβανόμενο EBITDA και με μέση διάρκεια ζωής άνω των 20 ετών.
Στον τομέα της παραγωγής ενέργειας, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέχει μερίδιο περίπου 37% στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, μια ελληνική εταιρεία ΑΠΕ, η οποία διαθέτει εγκατεστημένη ισχύ 1,2GW σε αιολική ενέργεια και στόχο να ξεπεράσει τα 3,0GW μέχρι το 2030. Στο σχεδιασμό είναι η επέκταση του αποτυπώματος στην ηλιακή ενέργεια και την υδροηλεκτρική ενέργεια αντλησιοταμίευσης, ενώ έχει επίσης έκθεση στην παραγωγή θερμικής ενέργειας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κοινό μέτωπο Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Πολωνίας και Βρετανίας για ένα πιο ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ
- Περισσότερα δρομολόγια στη γραμμή Κιάτο – Πάτρα για το φετινό καρναβάλι
- ΔΥΠΑ: Στους 923.853 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιανουάριο, αυξημένοι 0,9% από τον Δεκέμβριο
- Η Ελλάδα στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Σέρβων ταξιδιωτών σύμφωνα με τον ΕΟΤ
- Χρέη Στατιστικής Υπηρεσίας κάνει Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή
- Πειραιώς: Στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητας στην Κρήτη
- Παπαθανάσης: Στα 16,7 δισ. ευρώ ο προϋπολογισμός δημοσίων επενδύσεων το 2026
- Ετήσια αύξηση 20,2% κατέγραψαν τα πράσινα δάνεια στην Κίνα το 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








