Κατά κύριο λόγο, πραγματοποιούν τις διακοπές τους σε προορισμούς της βόρειας Ελλάδας (Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Θάσο κ.ά.)
Η Ελλάδα αποτελεί την κορυφαία επιλογή διακοπών για τους Σέρβους τουρίστες, με βασικά κριτήρια τις παραλίες, τη φιλοξενία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία αλλά και την εγγύτητα προς τη Σερβία.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΟΤ, κατά κύριο λόγο, πραγματοποιούν τις διακοπές τους σε προορισμούς της βόρειας Ελλάδας (Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Θάσο κ.ά.), ωστόσο σταδιακά αναπτύσσουν έντονο ενδιαφέρον και για άλλους ελληνικούς προορισμούς.
Αυτά τα στοιχεία προέκυψαν από έρευνα για τη σερβική τουριστική αγορά, που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Τουριστικής Προβολής του ΕΟΤ σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Σερβίας (YUTA), η οποία παρουσιάστηκε χθες (Πέμπτη 19/2) σε ειδική εκδήλωση στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου 2026 (International Fair of Tourism – IFT).
Σκοπός της έρευνας, η οποία διεξήχθη από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2025 σε Σέρβους πολίτες που επιλέγουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, ήταν να αναδειχθούν η ταξιδιωτική συμπεριφορά τους, τα κίνητρα των διακοπών τους, οι προορισμοί που προτιμούν, αλλά και οι παρατηρήσεις τους για το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της χώρας μας.
Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες αναζητούν ενίσχυση του γαστρονομικού και πολιτιστικού τουρισμού συμπληρωματικά προς το καθιερωμένο μοντέλο «ήλιος-θάλασσα», επέκταση της αεροπορικής συνδεσιμότητας, ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών και θεματικών εμπειριών, καθώς και ενδυνάμωση της προσφοράς κατά τους μήνες εκτός της υψηλής τουριστικής περιόδου.
Την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας πραγματοποίησε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εξωτερικού ΕΟΤ Σερβίας, Γιώργος Κακούτης, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν δημοσιογράφοι από τα σημαντικότερα μέσα ενημέρωσης της χώρας, εκπρόσωποι ελληνικών προορισμών κ.ά.
Παραβρέθηκαν, επίσης, η πρέσβης της Ελλάδας στη Σερβία, Μαρία Λεβαντή, ο εκπρόσωπος του Γραφείου ΟΕΥ Βελιγραδίου, Νίκος Χριστοδουλίδης, η εκπρόσωπος του Γραφείου Δημόσιας Διπλωματίας, Αναστασία Πασσά και ο διευθυντής της YUTA, Aleksandar Senicic.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εκτός της λίστας των διμερών συναντήσεων του Τραμπ στην G7 ο Ζελένσκι
- Στα ύψη η τιμή της NVIDIA RTX PRO 6000 Blackwell λόγω ΑΙ και των ελλείψεων μνήμης
- Μπλόκο των Βρετανών σε ρωσικό πετρελαιοφόρο στη Μάγχη
- Ιστορικό ρεκόρ στο YouTube με τον MrBeast να σπάει το φράγμα των 500 εκατ. συνδρομητών
- Νέος πρωθυπουργός στη Ρουμανία ο Αντριάν Βέστεα μετά την απόσυρση Τομάκ
- Το Χιούστον “φλέγεται” αλλά το πάθος των οπαδών για το Μουντιάλ νικά τον καύσωνα του Τέξας
- Επενδυτική συμφωνία 18 δισ. λιρών μεταξύ Βρετανίας και Ιαπωνίας
- Οριστικό μπλόκο από την Πιονγιάνγκ στις συνομιλίες για τα πυρηνικά
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








