Πρόσωπα

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Πούλησε 7,2 εκατ. μετοχές αξίας 255 εκατ. ευρώ – Στο 8,8% το discount

Αρχικά είχε δοθεί η πληροφορία για πώληση 4,5 εκατ. μετοχών

Ο βασικός μέτοχος της εταιρείας Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος διέθεσε τελικά 7,2 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας  σε επενδυτές μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ή 5,04% του μετοχικού κεφαλαίου) αντί 4,5 εκατ. ευρώ που αρχικά είχε δοθεί ως πληροφορία, καθώς η ζήτηση ήταν μεγάλη από τους διεθνείς επενδυτές.

Οι εταιρείες που ανέλαβαν την διάθεση των μετοχών (Citi, Morgan Stanley, και Euroxx), έκαναν γνωστό ότι οι προσφορές κάτω των 35,5 ευρώ δεν θα είχαν περιθώρια συμμετοχής και η συναλλαγή έκλεισε σε αυτό ακριβώς το επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μειώθηκαν οι αμοιβές του Ευ. Μυτιληναίου μετά τα €141 εκατ. που εισέπραξε και τις αντιδράσεις

«Μόνο» 2,993 εκατ. ευρώ οι αμοιβές του για το έτος 2023 ή 137 φορές η μέση αμοιβή του κάθε εργαζόμενου της εταιρείας Mytilineos

Με βάση το κλείσιμο της τιμής της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη 38,94 ευρώ το discount που διατέθηκαν οι μετοχές διαμορφώθηκε σε 8,8%.

Οι μετοχές δόθηκαν από τα νομικά πρόσωπα Frezia LTD και Kilteo LTD συμφερόντων του βασικού μετόχου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Ευάγγελου Μυτιληναίου, ο οποίος πριν το placement κατείχε το 26,54 % των μετοχών της εισηγμένης ενώ μετά την πώληση η συμμετοχή διαμορφώθηκε σε 21,5%.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu