Με νευρικότητα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές παλεύουν με το δυσοίωνο κλίμα που επικρατεί στην διεθνή οικονομία ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.
Έτσι, ο ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,10% στις 491,90 μονάδες και αποχαιρέτησε το «πράσινο 4×4» ενώ ο Eurostoxx 50 απώλεσε 0,04% στις 4.772 μονάδες. Οι ενεργειακές μετοχές υποχώρησαν 1,84%, η τεχνολογία απώλεσε 1,7%, ενώ τα χημικά σημείωσαν άλμα 2,5%.
Στη Φρανκφούρτη o DAX έχασε 0,14% στις 17.068 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε απώλειες 0,12% στις 7.719 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε άνοδο 0,34% στις 7.795 μονάδες. Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 κέρδισε 0,94% στις 10.038 μονάδες και ο FTSE MIB στο Μιλάνο ισχυροποιήθηκε 0,08% στις 31.701 μονάδες.
Αν και ανακοίνωσε ζημιά 111 εκατομμυρίων λιρών για το τέταρτο τρίμηνο η Barclays, οι επενδυτές ενθουσιάστηκαν από την προαναγγελία για επιχειρησιακή αναμόρφωση, με σημαντικές περικοπές κόστους, πωλήσεις assets και αναδιοργάνωσης των επιχειρηματικών τμημάτων του, με τη μετοχή της να επιδίδεται σε ράλι άνω του 11%.
Για ολόκληρο το έτος, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 4,27 δισ. λίρες, μειωμένα από 5,023 δισ. λίρες το 2022 και κάτω από την πρόβλεψη 4,59 δισ. λιρών. Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης μια πρόσθετη επαναγορά μετοχών ύψους 1 δισ. λιρών και αργότερα την Τρίτη θα παρουσιάσει ένα νέο τριετές σχέδιο με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργικής και οικονομικής απόδοσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπολογιστική ισχύς: Το νέο «πετρέλαιο», που θέλει να ελέγξει η Wall Street
- Ευτυχώς που υπάρχει ο Άδωνις και οι καβγάδες στο Χ αποκτούν ομηρικό κύρος
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Φωτιά σε δύσβατη περιοχή της Κω – Πηγαίνουν δυνάμεις από Ρόδο
- Ο Μπέζος «φόρεσε τη φανέλα» της Λίβερπουλ: Deal 7,1 δισ. δολαρίων αλλάζει τις ισορροπίες στο Άνφιλντ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Το πετρέλαιο έκοψε τη φόρα του ράλι – «Ανάσα» στη Φρανκφούρτη, πιέσεις σε Λονδίνο και Παρίσι
- Λουίτζι Μανγκιόνε: Δήλωσε ένοχος για τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare – «Τον πυροβόλησα και πέθανε»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







