Αγορές

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Έκλεισαν με βουτιά 2%

Βούλιαξαν οι μετοχές του γαλλικού ομίλου IT Atos κατά 14% και της πλατφόρμας μεταφοράς χρημάτων Wise κατά 15%

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, καθώς επηρεάστηκαν από την πορεία της αγοράς συναλλάγματος, μετά και την απόφαση της Federal Reserve να κρατήσει τα επιτόκια της σταθερά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 1,3%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να χάνει 2,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,63% στις 8.163 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 1,97% στις 18.263 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,99% στις 7.708 μονάδες.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο με πτώση 2,18%, ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 33.609 μονάδες. Στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 με πτώση 1,59% διαμορφώθηκε στις 11.066 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρέθηκε ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς η αγορά αφομοιώνει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει υψηλότερους δασμούς στις κινεζικές εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων. Το κλίμα επιβάρυνε και μια έρευνα του Ηνωμένου Βασιλείου για τους ισχυρισμούς εκπομπών ρύπων.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές του γαλλικού ομίλου IT Atos σημείωσαν πτώση 14% μετά την ανακοίνωση της πώλησης της μονάδας συμβούλων Worldgrid. Η εταιρεία αυτή την εβδομάδα συμφώνησε σε μια συμφωνία διάσωσης που θα αποδυναμώσει σημαντικά την αξία των υφιστάμενων μετοχών.

Επίσης, η μετοχή της πλατφόρμας μεταφοράς χρημάτων Wise υποχώρησε 15% αφού το βρετανικό fintech μείωσε την καθοδήγηση για την ανάπτυξη και το περιθώριο κέρδους ως μέρος των αποτελεσμάτων της για ολόκληρο το έτος.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu