Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται με μικρές απώλειες 0,1% στις 476,42 μονάδες
Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήμερα.
Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της μετά από ένα μπαράζ δηλώσεων για την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίζει να κινείται προς τον στόχο του 2% από τα στελέχη της ΕΚΤ τις προηγούμενες εβδομάδες.
Οι αγορές πάντως εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξες, με τους επενδυτές να δίνουν πιθανότητα 60% η πρώτη μείωση να λάβει χώρα τον Απρίλιο.
Έτσι στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται με μικρές απώλειες 0,1% στις 476,42 μονάδες. Ο γερμανικός DAX χάνει 0,2% στις 16.850,77 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί επίσης 0,2% στις 7.440,62 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται με μικρές απώλειες 0,1% στις 7.518,54 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,6%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 σημειώνει πτώση 0,7%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπολογιστική ισχύς: Το νέο «πετρέλαιο», που θέλει να ελέγξει η Wall Street
- Ευτυχώς που υπάρχει ο Άδωνις και οι καβγάδες στο Χ αποκτούν ομηρικό κύρος
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Φωτιά σε δύσβατη περιοχή της Κω – Πηγαίνουν δυνάμεις από Ρόδο
- Ο Μπέζος «φόρεσε τη φανέλα» της Λίβερπουλ: Deal 7,1 δισ. δολαρίων αλλάζει τις ισορροπίες στο Άνφιλντ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Το πετρέλαιο έκοψε τη φόρα του ράλι – «Ανάσα» στη Φρανκφούρτη, πιέσεις σε Λονδίνο και Παρίσι
- Λουίτζι Μανγκιόνε: Δήλωσε ένοχος για τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare – «Τον πυροβόλησα και πέθανε»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







