Αγορές

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Kλείσιμο με θετικό πρόσημο – Αδύναμος ο FTSE 100

Ο Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,4%, με τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης να κερδίζει 1,2% - Άλμα πάνω από 11% για την Syensqo

Αδύναμος ήταν και πάλι ο FTSE 100 στο Λονδίνο, καθώς δεν μπόρεσε να απορροφήσει τις πιέσεις που δέχτηκε, αλλά και τις προσπάθειες των υπολοίπων ευρωπαϊκών δεικτών να κινηθούν υψηλότερα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,4%, με τον κλάδο των μέσων ενημέρωσης να κερδίζει 1,2%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,13% στις 7.544 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,21% στις 16.794 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,33% στις 7.551 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Syensqo σημείωσαν άλμα άνω του 11% κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της εταιρείας εξειδικευμένων χημικών μετά την απόσχισή της από τη βελγική πολυεθνική Solvay. Από την άλλη, η γερμανική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Encavis σημείωσε πτώση 5% αφού η Morgan Stanley υποβάθμισε τη σύσταση της μετοχής της από equal-weight σε underweight.

Οι αγορές αναμένουν τις συνεδριάσεις της Federal Reserve, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Bank of England αυτήν την εβδομάδα, με τις πιθανές αποφάσεις ενδεχομένως να διαψεύσουν τις προβλέψεις των επενδυτών για το πόσο γρήγορα θα μειωθούν τα επιτόκια.

Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στις ΗΠΑ, την ευρωζώνη και το Ηνωμένο Βασίλειο θα αρχίσουν να χαλαρώνουν τη νομισματική πολιτική στις αρχές του νέου έτους, εξαιτίας της πτώσης του πληθωρισμού. Αλλά αυτές οι προσδοκίες ενδεχομένως να μην επιβεβαιωθούν, καθώς και οι τρεις έχουν σηματοδοτήσει ότι θέλουν σαφέστερα στοιχεία αποδυνάμωσης των αγορών εργασίας πριν από τη μείωση των επιτοκίων.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu