Αγορές

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικρές απώλειες μετά τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε σε ποσοστό 0,4% στις μονάδες

Υποχώρησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί μετά τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας και λίγο πριν την ανακοίνωση κρίσιμων στοιχείων για τον πληθωρισμό σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Οι επενδυτές ετοιμάζονται για άλλη μια μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, με τον δείκτη για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης – τον προτιμώμενο δείκτη της Federal Reserve για τον πληθωρισμό – να ανακοινώνεται την Πέμπτη. Την Παρασκευή θα ακολουθήσουν εξάλλου τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε σε ποσοστό 0,4% στις μονάδες, μετά το κλείσιμο του σε ιστορικό υψηλό στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Μεγάλες απώλειες γνώρισαν οι μεταλλευτικές μετοχές, με τον δείκτη Stoxx Europe 600 Basic Resources να σημειώνει βουτιά 2% αλλά και οι εταιρείες κοινής ωφέλειας με τον δείκτη Stoxx Europe 600 Utilities να χάνει 1,3%.

Ο γερμανικός DAX έκλεισε με οριακά κέρδη 0,02% στις 17.423,23 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε σε ποσοστό 0,5% στις 7.929,82 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,3% στις 7.684,30 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,45, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε με μικρά κέρδη 0,1%.

Σε σταρ της ημέρας αναδείχθηκε η δανέζικη εταιρεία βιοτεχνολογίας Zealand Pharma με ράλι 35% και κλείσιμο σε νέο ιστορικό υψηλό μετά την ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων από τις δοκιμές σε ένα φάρμακο που χρησιμοποιεί στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά απώλειας βάρους.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu