Αγορές

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα, περιμένοντας τις Κεντρικές Τράπεζες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,01%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 0,5%

Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, τηρώντας επιφυλακτική στάση ενόψει των συνεδριάσεων των Κεντρικών Τραπεζών αυτήν την εβδομάδα, εν μέσω διφορούμενων στοιχείων από το μέτωπο του πληθωρισμού και της αγοράς εργασίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,01%, με τον κλάδο των τραπεζών να κερδίζει 0,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,33% στις 7.529 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,03% στις 16.764 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,15% στις 7.538 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Syensqo σημειώνουν άλμα άνω του 11% κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της εταιρείας εξειδικευμένων χημικών μετά την απόσχισή της από τη βελγική πολυεθνική Solvay. Από την άλλη, η γερμανική εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Encavis σημειώνει πτώση 5% αφού η Morgan Stanley υποβάθμισε τη σύσταση της μετοχής της από equal-weight σε underweight.

Οι αγορές προετοιμάζονται για τις συνεδριάσεις της Federal Reserve, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Bank of England αυτήν την εβδομάδα, με τις πιθανές αποφάσεις ενδεχομένως να διαψεύσουν τις προβλέψεις των επενδυτών για το πόσο γρήγορα θα μειωθούν τα επιτόκια. Οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στις ΗΠΑ, την ευρωζώνη και το Ηνωμένο Βασίλειο θα αρχίσουν να χαλαρώνουν τη νομισματική πολιτική στις αρχές του νέου έτους, εξαιτίας της πτώσης του πληθωρισμού. Αλλά αυτές οι προσδοκίες ενδεχομένως να μην επιβεβαιωθούν, καθώς και οι τρεις έχουν σηματοδοτήσει ότι θέλουν σαφέστερα στοιχεία αποδυνάμωσης των αγορών εργασίας πριν από τη μείωση των επιτοκίων.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu