Ο Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,12% στις 478,66 μονάδες καταφέρνοντας να διαγράψει σχεδόν το σύνολο των απωλειών του 2022
Με ισχυρά κέρδη αφήνουν πίσω τους το 2023 οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη, καθώς η τρέχουσα χρονιά αποδείχθηκε ιδιαίτερα γενναιόδωρη για τις ευρωπαϊκές αγορές, παρά τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε ο κύκλος νομισματικής σύσφιξης εκ μέρους των Κεντρικών Τραπεζών, σε μία προσπάθεια αποκλιμάκωσης των πληθωριστικών πιέσεων.
Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση του έτους με κέρδη 0,12% στις 478,66 μονάδες, καταφέρνοντας να διαγράψει σχεδόν το σύνολο των απωλειών του 2022, καθώς από τις αρχές του έτους ενισχύθηκε κατά 12,64%.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη είχε την καλύτερη ετήσια επίδοση, καθώς έκλεισε το 2023 στις 16.751 μονάδες, ενισχυμένος κατά σχεδόν 20% από τις αρχές του έτους, ενώ την Παρασκευή σημείωσε μικρά κέρδη 0,30%.
Από κοντά και ο γαλλικός CAC 40, ο οποίος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές του για το 2023 στις 7.532 μονάδες, έχοντας ενισχυθεί κατά 16,4% το τελευταίο 12μηνο, ενώ ο FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου διαμορφώθηκε στις 7.733 μονάδες, έχοντας καταγράψει σωρευτικά κέρδη σχεδόν 3,7%. Στην συνεδρίαση της Παρασκευής, ο βρετανικός δείκτης ενισχύθηκε οριακά κατά 0,14%.
Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε την χρονιά στα επίπεδα των 30.317 μονάδων, ενώ στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 10.097 μονάδες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: Άντεξαν κι έκλεισαν με κέρδη
- Θετικό «σήμα» της Alpha Trust στη Δημόσια Πρόταση της Alpha Bank
- Βουλή: Πέρασε με ψήφους ΝΔ ο νέος Κώδικας Χωροταξίας και Πολεοδομίας
- Πτώση άνω του 3% στο πετρέλαιο: Το αμερικανικό αργό στα 92,74 δολάρια και το Brent στα 96,18 δολάρια
- Λίβανος: Απορρίπτει την εκεχειρία η Χεζμπολάχ όσο συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις
- Χρηματιστήριο: Ξανά οι πωλητές (-0,52%) και πτώση τραπεζών, έβαλαν «πλάτη» ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Allwyn, Coca-Cola
- REAL CONSULTING Α.Ε. - Πρόσκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης
- ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤOΧΩΝ - Απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








