Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,08% στις 549,21 μονάδες
Με απώλειες τελικά έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τα πρωινά κέρδη τους, αν και τα στοιχεία από τους PMI των μεγάλων οικονομιών ήταν θετικά, αλλά δημιούργησαν δεύτερες σκέψεις για την κατεύθυνση της νομισματικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 0,08% στις 549,21 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,10% στις 8.638 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,16% στις 22.856 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,26% στις 8.022 μονάδες.
Στο επίκεντρο σήμερα ήταν και ο δείκτης αναφοράς BIST 100 της Τουρκίας, ο οποίος κέρδισε 2,8%, ανακτώντας ορισμένες από τις δραματικές απώλειες της περασμένης εβδομάδας μετά την αμφιλεγόμενη σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος θεωρείται ο ισχυρότερος πολιτικός αντίπαλος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στις αγορές τώρα, ο τομέας ταξιδιών και αναψυχής σημείωσε άνοδο 0,55% αφού το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου άνοιξε ξανά το Σάββατο μετά από διακοπή ρεύματος που προκλήθηκε από πυρκαγιά σε κοντινό ηλεκτρικό υποσταθμό. Η ιδιοκτήτρια IAG της British Airways σημείωσε άνοδο 0,8%.
Επίσης, η σουηδική αμυντική εταιρεία Saab κέρδισε 4,5% μετά την αναβάθμιση της μετοχής της UBS από neutral σε buy, λέγοντας ότι η εταιρεία είναι «σε καλή θέση για να ωφεληθεί από την αύξηση των αμυντικών δαπανών»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βουλή: Βροχή ερωτήσεων για τους μικρούς οικισμούς – Ανάμεσά τους και 6 «γαλάζιοι» βουλευτές
- Προφυλακιστέος ο συλληφθείς για κατασκοπεία στην Αλεξανδρούπολη – Δεν ομολόγησε
- Metlen: Εγκρίθηκε η συγχώνευση θυγατρικών της εταιρειών
- Eurobank: Εγκρίθηκε το σχέδιο συγχώνευσης με την Eurobank Holdings
- Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 1.725 μονάδες με τραπεζικό ράλι – Στο +4,91% η Πειραιώς – Με κέρδη 1,2% η εβδομάδα
- MIG: Στα 2,1 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το α΄ τρίμηνο, στα 331.000 ευρώ οι ζημιές
- Aegean: Δωρεάν διάθεση 363.770 μετοχών σε στελέχη και εργαζόμενους, αξίας 2.757 εκατ. ευρώ
- Οι δασμοί στο επίκεντρο της συνάντησης του Παπαθανάση με τους εξαγωγείς – Τα αιτήματα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις