Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με +0,32% στις 520,17 μονάδες,
Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με τους traders να αναλύουν τα εταιρικά αποτελέσματα και κυρίως να μην ξαφνιάζονται από τον πληθωρισμό των ΗΠΑ ο οποίος έπιασε τις εκτιμήσεις. Πλέον η προσοχή τους θα στραφεί στην αυριανή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με τα επιτόκια.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε 0,32% υψηλότερα στις 520,17 μονάδες, επιστρέφοντας σε πράσινο έδαφος μετά τις απώλειες της Τρίτης, που έβαλε τέλος σε ένα θετικό σερί 8 συνεδριάσεων. Οι μετοχές των μέσων ενημέρωσης σημείωσαν κέρδη 1,4%, ενώ οι μετοχές λιανικής υποχώρησαν 1,7%. Ο Eurostoxx 50 ενισχύθηκε 0,16% στις 4.959 μονάδες.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε κέρδη 0,41% στις 20.432 μονάδες, ενώ στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,25% στις 8.300 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 ανέβηκε 0,39% στις 7.423 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο ισχυροποιήθηκε 0,60% στις 34.731 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έκλεισε στο -1,45% στις 11.792 μονάδες.
Η ιδιοκτήτρια εταιρεία των Zara, Inditex, ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της από την 1η Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου αυξήθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση. Ωστόσο, η μετοχή της υποχώρησε άνω του 6,5% στο Χρηματιστήριο της Ισπανίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Business δισ. υπέγραψαν ΗΠΑ και Ιπανωβία – Η Τακαΐτσι υποσχέθηκε να προτείνει τον Τραμπ για το Νόμπελ Ειρήνης
- ΟΗΕ: Οι χώρες δεν κρατούν τις δεσμεύσεις τους για να συγκρατήσουν την αύξηση της θερμοκρασίας
- North Evia Pass 2025: Μέχρι Τετάρτη 29/10 οι αιτήσεις για το voucher των 150 ευρώ
- 🔴Live η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη
- Παράταση για το IRIS από 1η Δεκεμβρίου η υποχρεωτική εφαρμογή για επιχειρήσεις
- Το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Μεσοπόλεμο έως σήμερα
- Η BAT σταματά την κυκλοφορία μη αδειοδοτημένων προϊόντων στις ΗΠΑ
- H Open AI έδωσε στοιχεία για τους χρήστες που εμφανίζουν ψύχωση ή αυτοκτονικές σκέψεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








