Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,09% στις 548,44 μονάδες
Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, παρά τις ήπιες απώλειες που σημειώθηκαν μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού της Ευρωζώνης, ο οποίος επιβραδύνθηκε στο 1,9% από 2,2% τον Απρίλιο.
Ειδικότερα, ο δείκτης τροφίμων αυξήθηκε κατά 2,9% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ οι τιμές των υπηρεσιών κατέγραψαν αύξηση 3,2%. Ο δομικός εναρμονισμένος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,3%.
Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,09% στις 548,44 μονάδες. Ο δείκτης Eurostoxx 50 ενισχύθηκε 0,34% στις 5.373 μονάδες. Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κέρδισε 0,64% στις 24.082 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε στις 7.763 μονάδες με άνοδο 0,34%.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 0,15% στις 8.787 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο ανήλθε με +0,23% στις 40.074 μονάδες. Στην Ισπανία, τέλος, ο δείκτης IBEX 35 αποδυναμώθηκε 0,58% στις 14.119 μονάδες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Ματίνα Νούλα πρώτη στον Μαραθώνιο στις γυναίκες
- Πρώτος ο Παναγιώτης Καραΐσκος στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο
- Στη Λεωφόρο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ και πιθανές ανατροπές στη βαθμολογία
- Black Friday 2025: Το μοντέλο «early Black Friday» κερδίζει έδαφος
- Λαβρόφ δηλώνει έτοιμος για συνάντηση με Ρούμπιο
- Ανοίγουν της Δευτέρα τα σχολεία στο κρητικό Ελ Πάσο (Βορίζια)
- Bernard Fontana (CEO EDF) στους FT: Επιτάχυνση στους νέους πυρηνικούς αντιδραστήρες με «βιτρίνα» το Sizewell C
- Private equity στο κυνήγι αγοράς περιουσιακών στοιχειών ευρωπαϊκών βιομηχανιών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








