Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,26% στις 553,31 μονάδες
Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν οι περισσότεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές την Παρασκευή παρά την έντονη μεταβλητότητα, στον αντίκτυπο των στοιχείων που ανακοίνωσε η Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η οικονομία της ΕΕ αναπτύχθηκε κατά 1,6% το πρώτο τρίμηνο του 2025 και η οικονομία της ευρωζώνης κατά 1,5%.
Υπό αυτό το πρίσμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,26% στις 553,31 μονάδες, ενώ ο δείκτης Eurostoxx 50 σημείωσε άνοδο 0,32% στις 5.427 μονάδες.
Στους επιμέρους δείκτες, γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης έκλεισε με απώλειες 0,10% στις 24.301 μονάδες. Ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε στις 7.804 μονάδες με +0,19%, ενώ ο δείκτης FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου κέρδισε 0,34% στις 8.841 μονάδες.
Στην περιφέρεια της ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε 0,57% στις 40.608 μονάδες, ενώ στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 σημείωσε άνοδο 0,39% στις 14.248 μονάδες.
Στα επιχειρηματικά νέα, «βουτιά» πάνω από 40% σημείωσαν τα κέρδη της Wizz Air για το 2024 λόγω του ότι 42 αεροσκάφη ήταν καθηλωμένα στο έδαφος στα τέλη Μαρτίου. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη για το έτος που έληξε τον Μάρτιο υποχώρησαν κατά 41,5% σε ετήσια βάση στα 213,9 εκατ. ευρώ, πολύ χαμηλότερα από τον στόχο για 250 έως 300 εκατ. ευρώ. Τα λειτουργικά έξοδα εξαιρουμένων των καυσίμων αυξήθηκαν κατά σχεδόν 19% στα 3,3 δισ. ευρώ. Η μετοχή της υποχώρησε κατά 2,7%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γερμανία: Ο πρώην υπ. Υγείας Γενς Σπαν σε σκάνδαλο με προστατευτικές μάσκες επί πανδημίας covid
- Aegean: Στέλνει νέο αεροσκάφος στη Νάξο μετά την αναγκαστική προσγείωση της πτήσης ΟΑ017 για Αθήνα
- Μητσοτάκης: Στη διάσκεψη του ΟΗΕ για τους ωκεανούς στη Νίκαια, δείπνο με Μακρόν
- Σεισμός στο Άγιο Όρος: Ζημιές στη μονή Σίμωνος Πέτρας – Λέκκας: Περίεργη η σεισμική δραστηριότητα
- Kατασχέθηκαν 185 κιλά κάνναβης στο «Ελ. Βενιζέλος»
- Θαλάσσιο ατύχημα στη Βούλα – Δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο
- Στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Βρετανίας για τα γλυπτά του Παρθενώνα
- Middle East Eye: Η Ελλάδα θα ασκήσει πιέσεις στην Αίγυπτο να μην εγκρίνει ο Χαφτάρ το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις