Ο Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,19% στις 516,77 μονάδες - Στο -0,9% η αυτοκινητοβιομηχανία, στο +0,9% πετρέλαιο και φυσικό αέριο
Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με τους επενδυτές να αξιολογούν την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας για τα επιτόκια.
Ειδικότερα, η BoE επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών και κράτησε στο 5,25% – υψηλό 16 ετών – το επιτόκιό της για έκτη διαδοχική συνεδρίαση. Επτά μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής ψήφισαν υπέρ της διατήρησης του τραπεζικού επιτοκίου στο 5,25%, ενώ δύο μέλη προτίμησαν μια μείωση κατά 25 μ.β. στο 5%.
Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,19% στις 516,77 μονάδες, με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να υποχωρεί κατά 0,9% ενώ ο κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου κέρδισε 0,9%. Ο έτερος πανευρωπαϊκός Stoxx 50 πρόσθεσε 0,32% στις 5.054,25 μονάδες.
Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,98% στις 18.679,71 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,33% στις 8.381,35 μονάδες και ο γαλλικός CAC-40 έκλεισε στις 8.187,65 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,69%.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,55% στις 34.339,32 μονάδες ενώ ο ισπανικός IBEX-35 κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα, σημειώνοντας πτώση 0,92% στις 11.050,10 μονάδες.
Στα επιχειρηματικά νέα, η μετοχή της ισπανικής τράπεζας Sabadell ενισχύθηκε κατά 3% μετά την υποβολή επιθετικής προσφοράς εξαγοράς από την ανταγωνίστρια BBVA προς τους μετόχους της, αποτιμώντας την επιχείρηση σε περίπου 12 δισ. ευρώ. Την Δευτέρα το διοικητικού συμβούλιο της Sabadell ανακοίνωσε ότι δεν θα αποδεχτεί την πρόταση εξαγοράς της BBVA, σημειώνοντας ότι υποτιμά σημαντικά τις δυνατότητες και αναπτυξιακές προοπτικές της τράπεζας. Η BBVA έχει στόχο να δημιουργήσει μια τράπεζα με πάνω από 100 εκατ. πελάτες σε παγκόσμιο επίπεδο και συνολικά περιουσιακά στοιχεία που θα ξεπερνούν το 1 τρισ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο χαλαρός (σε όλα) κ. Τσάφος
- Μην ενοχλείτε τον Κυριάκο – Κοντιάδης: «Η κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη για τίποτα»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ισχυρές απώλειες 2% για τον DAX – Βουτιά 16% για τη μετοχή της SAP
- Αυγενάκης: Δεν αποδέχεται τη θέση προέδρου στη Γεωργική Σχολή Μεσαράς – Κατηγορεί ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- ArcelorMittal κατά Ιταλίας: Διεκδικεί αποζημίωση €1,8 δισ. για τα χαλυβουργεία της ILVA
- ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Μ.Α.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ Δ.Σ. ΚΑΙ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ
- Τραμπ: Ο Πούτιν συμφώνησε σε κατάπαυση πυρός στο Κίεβο για μία εβδομάδα
- Principia: Ολοκλήρωσε την εξαγορά 4 αιολικών πάρκων σε λειτουργία της EDPR
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








