Αγορές

Ευρωπαϊκές αγορές: Ολοκλήρωσαν με κέρδη – Βουτιά 9,3% από Nestle

Financialreport.gr

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,63% στις 571,34 μονάδες

Με κέρδη ολοκλήρωσαν οι ευρωπαϊκές αγορές τις συναλλαγές της Πέμπτης, με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας, όπου η κυβέρνηση του Γάλλου πρωθυπουργού, Σεμπαστιάν Λεκορνί, «επέζησε» από δύο προτάσεις μομφή.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,63% στις 571,34 μονάδες, ενώ ο δείκτης Eurostoxx 50 σημείωσε άνοδο 0,55% στις 5.636 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,38% στις 24.272 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 πρόσθεσε 1,03% στις 8.160 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 αποδυναμώθηκε 0,13% στις 9.412 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κατέγραψε κέρδη 0,62% στις 41.950 μονάδες ενώ ο ισπανικός IBEX 35 ολοκλήρωσε στο -0,17% στις 15.565 μονάδες.

Στο ταμπλό, η Nestle σημείωσε «βουτιά» 9,3% μετά την ανακοίνωση του γίγαντα των καταναλωτικών αγαθών ότι θα προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας. Περίπου 12.000 θέσεις γραφείου θα καταργηθούν, με περαιτέρω μείωση 4.000 θέσεων εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια.

Επιπλέον, η μετοχή της γερμανικής εταιρείας βιοεπιστημών Sartorius κατέγραψε άλμα άνω του 10% αφότου ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων και της κερδοφορίας. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 7,5% κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.

Η Nordea Bank πρόσθεσε σχεδόν 3%, αγγίζοντας ιστορικό υψηλό, καθώς τα έσοδα της εταιρείας από δάνεια για το τρίμηνο ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Τα ενυπόθηκα δάνεια και τα εταιρικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 6% σε ετήσια βάση, με τα πρώτα να ωθούνται από την ανάπτυξη στη Σουηδία και μια πρόσφατη εξαγορά στη Νορβηγία.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu