Και αυξάνει το ποσό των περικοπών σε 3 δισ. ελβετικά φράγκα μέχρι το 2027 έναντι αρχικού στόχου 2,5 δισ. ελβ. φράγκων
Η Nestle θα καταργήσει 16.000 θέσεις εργασίας καθώς προσπαθεί να αυξήσει τον όγκο πωλήσεων, δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος Philipp Navratil την Πέμπτη, ανακοινώνοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, και την καλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων χάρη στις αυξήσεις στις τιμές στον καφέ και τα γλυκά.
Η εταιρεία ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του 2025 αύξηση 1,5% στον όγκο των πωλήσεων ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 0,3%. Επίσης ανακοίνωσε «εξοικονόμηση κόστους» 3 δισ. ελβετικών φράγκων μέχρι το 2027 έναντι αρχικής εξαγγελίας για περικοπές 2,5 δισ. ελβ. φράγκων.
Η στρατηγική του νέου CEO, Philipp Navratil, να «αυξήσει τον όγκο» περικόπτοντας 16.000 θέσεις εργασίας μοιάζει περισσότερο με λογιστική άσκηση παρά με σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης. Η εταιρεία πράγματι εμφάνισε καλύτερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις – αφορούν βέβαια το τρίτο τρίμηνο δηλαδή δεν είναι επιτυχία του νέου COE, όμως το μομέντουμ προήλθε κυρίως από ανατιμήσεις στον καφέ και τα γλυκά, όχι από οργανική ζήτηση. Η προσωρινή άνοδος δεν αναιρεί το προφανές ρίσκο όταν κόβεις ανθρώπους για να τρέξεις πιο γρήγορα, συχνά σκοντάφτεις.
Ο Navratil, πρώην επικεφαλής της Nespresso, ανέλαβε εν μέσω πρωτοφανούς διοικητικής αναταραχής. Και οι πρώτες του κινήσεις, είναι η εξαγγελία για 12.000 περικοπές σε διοικητικές θέσεις και άλλες 4.000 σε παραγωγή και εφοδιαστική αλυσίδα. Ενέργειες που μπορεί να πλήξουν τις λειτουργίες που στηρίζουν την ποιότητα, την καινοτομία και τη συνέπεια των παραδόσεων, στοιχεία δηλαδή που δικαιολογούν το premium των εμβληματικών μαρκών όπως KitKat, Nespresso και Maggi.
Η Nestle απασχολεί συνολικά 277.000 εργαζομένους παγκοσμίως.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δωδεκάμηνη αναστολή σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για τους πυρόπληκτους του 2026
- Φυσικό αέριο: Σε υψηλό τετραετίας το TTF στα 81,3 ευρώ/MWh – Φόβοι για 100 ευρώ τον χειμώνα
- Armani: Ο Ντάριο Βιτάλε αναλαμβάνει την Emporio και τα αξεσουάρ του οίκου
- Σάρωμα στην τουρκική αγορά για την αισχροκέρδεια σε φρούτα και λαχανικά
- Οριστικό “λουκέτο” AWS σε Εμιράτα και Μπαχρέιν μετά από χτυπήματα drones
- Παγκόσμια Τράπεζα: Ο νομπελίστας Μάικλ Κρέμερ στο τιμόνι της οικονομικής στρατηγικής
- ΗΠΑ και Χούθι σε μυστική συνάντηση στο Ομάν – Διαβεβαιώσεις για τα αμερικανικά πλοία
- Εργα αναβάθμισης 1,65 εκατ. ευρώ στον προβλήτα 2 του λιμένα Βόλου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








