Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 1,68% στις 536,48 μονάδες
Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Παρασκευής οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον βρετανικό FTSE 100 να συμπληρώνει 15 διαδοχικές ημέρες ανόδου και να σπάει το ρεκόρ με το μεγαλύτερο κερδοφόρο σερί στην ιστορία του που κράταγε από το 2017, καθώς η αισιοδοξία για την διευθέτηση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ έδωσε νέα ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία.
Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 1,68% και διαμορφώθηκε στα επίπεδα των 536,48 μονάδων, με τους κλάδους της τεχνολογίας και της βιομηχανίας να ενισχύονται αμφότεροι με 2%. Ο δείκτης Eurostoxx 50 ενισχύθηκε κατά 2,35%, κλείνοντας στις 5,281.65 μονάδες.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός δείκτης DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη 2,49% στις 23.057 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40, που έκλεισε με άνοδο 2,33% στις 7.770 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώθηκε στις 8.596 μονάδες, με κέρδη 1,17%, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από τις αρχές του έτους, ο βρετανικός δείκτης έχει ενισχυθεί άνω του 5%.
Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύθηκε κατά 1,92% στις 38.327 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 1,2% και διαμορφώθηκε στις 13.446 μονάδες.
Στα ταμπλό των συνεδριάσεων, με κέρδη 2,2% έκλεισε η μετοχή της Shell, καθώς ο πετρελαϊκός κολοσσός ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη α’ τριμήνου, ενώ ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών ύψους 3,5 δισ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γερμανία: Νέες αγορές όπλων €3 δισ.
- Σαμαράς προς Μητσοτάκη: «Ελευθερία χωρίς ευθύνη δεν υπάρχει»
- ΠΟΜΙΔΑ: 50%-50% εργασία και υλικά για πραγματική έκπτωση φόρου στις ανακαινίσεις
- Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και μεταναστών σε Αττική και Ρόδο
- Δευτέρα 10 Νοεμβρίου η διακοπή του μετρό Θεσσαλονίκης
- Επίδομα θέρμανσης: Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα
- Χάος στην Αθήνα λόγω του Μαραθωνίου
- Εντυπωσιακό airshow στο Φλοίσβο με F-35, Rafale και «Ζευς» (video)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








