Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,15% στις 550,73 μονάδες
Σημαντικές απώλειες σημείωσαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Τρίτη, με τους επενδυτές να μετρούν αντίστροφα για την απόφαση της Fed σχετικά με τα αμερικανικά επιτόκια, με τις αγορές να προεξοφλούν μία μείωση της τάξης του 25 μονάδων βάσης, η οποία θα εδραιώσει την αποκλίνουσα πορεία της από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Επίσης, σήμερα το ευρώ έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του εδώ και τέσσερα χρόνια, με το κοινό νόμισμα να σκαρφαλώνει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2021 την Τρίτη, κερδίζοντας έως και 0,8% στα 1,1853 δολάρια.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,15% στις 550,73 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί πάνω από 2%, με την Barclays να χάνει επίσης πάνω από 2%, ενώ η γερμανική Commerzbank διολίσθησε πάνω από 4%.
O Euro Stoxx 50 έχασε 1,22% στις 5.374 μονάδες, ενώ στους επιμέρους δείκτες, ο γαλλικός CAC 40 διολίσθησε 1% στις 7.818 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 1,79% στις 23.324 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 σημείωσε απώλειες 0,88% στις 9.195 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB αποδυναμώθηκε 1,28% στις 42.504 μονάδες ενώ ο ισπανικός IBEX 35 με πτώση 1,56% άγγιξε τις 15.154 μονάδες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάρος: Προσφυγή στα δικαστήρια για ανέγερση ξενοδοχείου στο «Πίσω Λιβάδι»
- Vitex (Αφοί Γιαννίδη): Ρεκόρ πωλήσεων αλλά οι επισφάλειες μείωσαν τα κέρδη
- ElvalHalcor: Υπερκάλυψη 2,75 φορές στην αύξηση κεφαλαίου των 250 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με το βλέμμα σε σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν και τεχνολογία
- Πράσινο φως από Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το νέο «Καραϊσκάκη» του Μαρινάκη
- Χαβιέ Τέμπας κατά FIFA: «Καταστρέφει την ποδοσφαιρική βιομηχανία, να παραιτηθεί ο Ινφαντίνο»
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. 22 – 07 – 2026
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 22 – 07 – 2026
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








