Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 1,3% και έκλεισε στις 545,9 μονάδες
Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με αρκετά χαρτοφυλάκια να αναδιπλώνονται σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, στο επίκεντρο του οποίου είναι οι αλλαγές στην εμπορική πολιτική των ΗΠΑ.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 1,3% και έκλεισε στις 545,9 μονάδες. Ο κλάδος της Τεχνολογίας έκλεισε με απώλειες 3,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,92% στις 8.600 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 1,75% στις 22.607 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,90% στις 8.047 μονάδες.
Αντίστοιχο κλίμα και στην περιφέρεια με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να χάνει 0,95% στις 38.225 μονάδες και τον IBEX 35 στη Μαδρίτη να διαμορφώνεται στις 13.082 μονάδες μειωμένος κατά 1,32%.
Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Novo Nordisk υποχώρησε κατά 8,4%, αν και ο δανικός φαρμακευτικός κολοσσός ανέφερε ότι το φάρμακο για την απώλεια βάρους CagriSema βοήθησε παχύσαρκους ή υπέρβαρους ενήλικες ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 να μειώσουν το 15,7% του βάρους τους μετά από 68 εβδομάδες. Ωστόσο, η ίδια η εταιρεία προέβλεπε προηγουμένως απώλεια βάρους 25% για ασθενείς που λαμβάνουν CagriSema.
Από την άλλη, σημαντικές στηρίξεις έδωσε ο κλάδος των αυτοκινήτων, καθώς δείχνει να έχει ωφεληθεί από τις αλλαγές που φέρνουν οι δασμοί του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ στο παγκόσμιο εμπόριο. Οι μετοχές της Porsche σημείωσαν άνοδο 2,2%, ενώ η BMW και η Stellantis κέρδισαν πάνω από 2,5%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Paramount – Warner Bros: Διακανονισμός με 12 πολιτείες ανοίγει τον δρόμο για τη μεγάλη συγχώνευση
- Ράλι ανακούφισης στην Ευρώπη: Τεχνολογία και τράπεζες «απογείωσαν» τις αγορές
- Economist: Η παγίδα του ακριβού χρήματος απειλεί τις υπερχρεωμένες οικονομίες
- Μπέσεντ: Από τις 23 Σεπτεμβρίου οι ιρανικές αεροπορικές εταιρείες θα είναι «καθηλωμένες»
- Συμφωνία στην ΕΕ για άρση των κυρώσεων σε Ουσμάνοφ και Φρίντμαν
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 29 Σεπτεμβρίου η καταβολή τόκων 8,09 εκατ. ευρώ στους ομολογιούχους
- Επίθεση σε τάνκερ που διέσχιζε τα Στενά του Ορμούζ, σώο το πλήρωμα
- Χρηματιστήριο: Με «το δεξί» αλλά και «διορθώσεις» η ιστορική επιστροφή στις ανεπτυγμένες αγορές
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








