Σύμδωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Γ. Αρτοποιό
Μκρές εστίες συνεχίζουν να καίνε στον Έβρο για 17η μέρα με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να βρίσκονται σε επιφυλακή για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων που μπορεί να δημιουργήσουν νέα ισχυρά πύρινα μέτωπα.
Το μέτωπο βρίσκεται σε ύφεση και υπάρχουν μικροεστίες οι οποίες αντιμετωπίζονται, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, ερωτηθείς σχετικά στον ΑΝΤ1.
Ο κ. Αρτοποιός περιέγραψε τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών στη Δαδιά αλλά ενοχλημένος σχολίασε τις επικρίσεις που έχει δεχθεί από επιστήμονες η κυβέρνηση για τη διαχείριση της μεγάλης φωτιάς, λέγοντας ότι «είναι ωραίες οι επιστημονικές αναλύσεις για έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Το πυροσβεστικό σώμα αντιμετωπίζει κάθε μέρα και σήμερα κάτι εξαιρετικά απαιτητικό και εξαιρετικά άμεσο. Η επιχειρησιακή πραγματικότητα δεν ακούστηκε ποτέ».
Όμως, οι δημοσιογράφοι του επεσήμαναν ότι η κριτική δεν αγγίζει την πυροσβεστική καθώς η οργάνωση και η διαχείριση είναι πολιτικό πρόβλημα.
Το μέγεθος της έκτασης που έχει καεί σε Έβρο και Δαδιά είναι τρομακτικό καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέχρι το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου είχαν καεί 935.000 στρέμματα και συγκεκριμένα:
1. 440.180 στρ αφορούν δασικές εκτάσεις (47%).
2. 318.700 στρ αφορούν θαμνώδεις εκτάσεις (34%).
3. 81.140 στρ αφορούν αγροτικές εκτάσεις (9%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Zuckerberg: Οι άνθρωποι χωρίς ΑΙ γυαλιά θα βρίσκονται σε μειονεκτική θέση στο μέλλον
- Εκθεση “Ηλιος”: Στα 1.182 ευρώ η μέση σύνταξη στην Ελλάδα
- Dua Lipa: Πήρε την κοσοβάρικη υπηκοότητα και αισθάνθηκε “ευγνώμων”
- Γερμανία: Ανοδος του AfD στο 25% σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA
- “Κινούμαι Ηλεκτρικά 3”: Νέος γύρος επιδοτήσεων για ηλεκτρικά οχήματα
- Sant’ Eustachio il Caffè: Ο καλύτερος espresso της Ρώμης
- Ρώμη: Ενα εκατομμύριο νέοι στην αγρυπνία του Ιωβηλαίου της Νεολαίας υπό τον Πάπα
- Παναθηναϊκός: Hρθε στην Αθήνα για το “τριφύλλι” ο Αουρέλιο Μπουτά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις