Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας είναι σε εξέλιξη
Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη να ζητάει κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την άμεση προσφυγή στις κάλπες για την εκλογή νέου Προέδρου. Ωστόσο, δεν εξήγησε πως θα γίνει αυτό, καθώς χρειάζεται το αίτημα να διατυπωθεί από 151 μέλη της κεντρικής επιτροπής. Προς το παρόν προκαλεί θόρυβο, αλλά το θέμα είναι εάν αυτό θα προχωρήσει στην πράξη.
Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να κρίνει την εσωκομματική πορεία και τις εξελίξεις στην ηγεσία του κόμματος.
Αν και η αντιπαράθεση για τις προτάσεις αλλαγών στο καταστατικό, που κατέθεσε πρόσφατα ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης, δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα, οι πληροφορίες υποδεικνύουν ότι το θέμα θα μεταφερθεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.
Οι αλλαγές που προτείνει ο κ. Κασσελάκης, με αιχμή την ακρίβεια των τροποποιήσεων στο καταστατικό, θα συζητηθούν αναλυτικά, με το ζήτημα του ονόματος να εξετάζεται μετά τη λήξη των υπολοίπων θεμάτων. Ωστόσο, δεν αποκλείεται μέλη της Γραμματείας να εκφράσουν τις διαφωνίες τους με τις προτάσεις του προέδρου, ιδίως όσον αφορά στην ονομασία του κόμματος και τις θητείες των βουλευτών.
Σε περίπτωση κατάθεσης πρότασης μομφής, η Κεντρική Επιτροπή θα κληθεί να ψηφίσει και, αν η πρόταση εγκριθεί, θα ανοίξει ο δρόμος για τη σύγκληση διαρκούς Συνεδρίου, όπου ενδέχεται να κριθεί η ηγεσία του κόμματος.
Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει και η Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου καλείται για τρίτη φορά ο κ. Χρήστος Σπίρτζης να δώσει εξηγήσεις. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η διαγραφή του από τον κ. Κασσελάκη είναι προειλημμένη απόφαση. Η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να είναι καθοριστική και, αν περιλαμβάνει τη διαγραφή του κ. Σπίρτζη, ενδέχεται να πυροδοτήσει περαιτέρω εντάσεις.
Οι εξελίξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ θα κορυφωθούν τις επόμενες ημέρες, με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο να αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κασσελάκης, προγραμματίζει επίσκεψη στη Θεσσαλία, όπου θα συναντήσει πληγέντες της περσινής καταστροφικής πλημμύρας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στεφάν Μπουζνά (CEO Euronext): «Δεν πρόκειται να αυξήσουμε το τίμημα για την ΕΧΑΕ»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκίνησε η δίκη του πρώην προέδρου Δημήτρη Μελά
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Ζητά διευκρινήσεις και παράταση για το IRIS πληρωμών
- Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Πεντέλης: Ανακατασκευάστηκε πλήρως από την ΤΕΡΝΑ με δωρεά 2,5 εκατ. ευρώ
- Επιπλέον 10 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για αποζημιώσεις λόγω ευλογιάς
- ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν 7,3% στους 720.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο
- Από σήμερα στο gov.gr το νέο ειδικό σήμα για τον Δακτύλιο
- Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της Γάζας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις