Αγορές

Eυρωπαϊκες αγορές: Έκλεισαν με κέρδη λόγω… Wall Street

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,44%

Με κέρδη έκλεισαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες παρά το επιφυλακτικό τους ξεκίνημα, πήραν ώθηση από τις επιδόσεις της Wall Street και τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο μέτωπο της οικονομίας και των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,44%, με όλους τους υποκλάδους του να κλείνουν θετικά. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,51% στις 8.213 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,59% στις 18.001 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,54% στις 7.957 μονάδες.

Παρά τη σημερινή άνοδο οι δείκτες δεν κατάφεραν να κλείσουν θετικά την εβδομάδα, εκτός από τον FTSE 100 που ενισχύθηκε κατά 0,9%. Ο DAX υποχώρησε κατά 0,9%, ενώ ο CAC 40 έχασε 1,6%.

Στο επίκεντρο σήμερα οι γαλλικές τράπεζες Société Générale και Crédit Agricole, οι οποίες ανέφεραν μείωση των κερδών το α’ τρίμηνο, αλλά μικρότερη από την αναμενόμενη. Η Crédit Agricole κέρδισε 1,1%, ενώ η Société Générale έχασε τελικά 5,2%.

Επίσης, οι μετοχές του φαρμακευτικού κολοσσού Novo Nordisk υποχώρησαν 1%, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να χάνει έως και 5% ήτοι την πιο απότομη ημερήσια πτώση της από τον Αύγουστο του 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG. Η εταιρεία ανέφερε άνοδο των πωλήσεων για την ενέσιμη θεραπεία απώλειας βάρους Wegovy, η οποία είπε ότι αντιστάθμισε μια ελαφρά μείωση των τιμών. Ωστόσο, οι αναλυτές περίμεναν ακόμη υψηλότερες πωλήσεις και σημείωσαν ότι η αύξηση των προοπτικών της για το 2024 οφειλόταν σε εφάπαξ λογιστικές προσαρμογές.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu