O πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,59% στις 580,8 μονάδες
Κατοχύρωση κερδών παρατηρήθηκε στις ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη μετά τα δύο συναπτά ιστορικά υψηλά που προηγήθηκαν με ώθηση από τον τερματισμό του shutdown στις ΗΠΑ.
Υπό αυτό το πρίσμα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,59% στις 580,8 μονάδες, ενώ ο δείκτης Eurostoxx 50 έχασε 0,83% στις 5.739 μονάδες.
Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 απώλεσε 1,05% και στις 9.807 μονάδες, μετά την είδηση πως η χώρα σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης μόλις 0,1% το τρίτο τρίμηνο, o γερμανικός DAX στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης αποδυναμώθηκε 1,39% στις 24.042 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε πτώση 0,11% στις 8.232 μονάδες.
Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε απώλειες 0,08% στις 44.755 μονάδες, ενώ στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 διολίσθησε 0,20% στις 16.581 μονάδες.
Στις ενεργειακές μετοχές, η Shell υποχώρησε 1,7%, η BP απώλεσε 1,7% ενώ η TotalEnergies, αντιδρώντας στην τάση, σημείωσε άνοδο 1,61% και η ENI πρόσθεσε 0,17%.. Η έκθεση του IEA που εκτιμά ότι η «κορύφωση στη ζήτηση μαύρου χρυσού» είναι πιο μακριά από ό,τι αρχικά αναμενόταν, έρχεται καθώς η σύνοδος κορυφής για το κλίμα eCOP30 λαμβάνει χώρα στη Βραζιλία.
Από εκεί και πέρα, η μετοχή της Deutsche Telekom έπεσε 0,15%. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως προχωρά σε αύξηση των μερισμάτων για το 2025, μετά την αύξηση των κερδών του τρίτου τριμήνου, τα οποία ενισχύθηκαν από τον αριθμό ρεκόρ νέων χρηστών οικιακών γραμμών οπτικής ίνας που καταγράφηκε στη Γερμανία. Συγκεκριμένα, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 11,12 δισ. ευρώ (12,9 δισ. δολ.) κατά την περίοδο.
Πτώση 2% κατέγραψε επίσης ο τίτλος της η Burberry στο Λονδίνο, παρόλο που επέστρεψε στην ανάπτυξη, καθώς τα μέτρα ανάκαμψης άρχισαν να αποδίδουν καρπούς και οι δραστηριότητές της στην Κίνα έδειξαν θετικά σημάδια. Όπως ανέφερε η βρετανική μάρκα πολυτελείας την Πέμπτη, οι πωλήσεις συγκρίσιμων καταστημάτων του δεύτερου τριμήνου σημείωσαν αύξηση 2%, το πρώτο τρίμηνο ανάπτυξης σε δύο χρόνια, σε μια ένδειξη ότι οι αγοραστές ανταποκρίνονται καλά στη στρατηγική του Διευθύνοντος Συμβούλου Τζόσουα Σούλμαν να επαναπροσδιορίσει την εικόνα του 169χρονου brand, προωθώντας μια προσιτή βρετανική αισθητική.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Data Center Olive στα Σπάτα: Ναι από το ΥΠΕΝ, μετά το όχι από τον Δήμο για το project των 300 εκατ. ευρώ
- Οι Συμβάσεις των Τεμπών και τα συστήματα ασφαλείας
- Ιδρύθηκε το «Ελληνικό Εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης Α.Ε.»
- Αττική Οδός: Κανονικά η κυκλοφορία στη σήραγγα Λιοσίων την Παρασκευή από τις 6 π.μ.
- Metron Analysis: Στο 21,4% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου – Στο 70% η αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση
- «Βιολάντα»: Ο Τζιωρτζιώτης ρίχνει ευθύνες στον Παπαστεργίου – Τι απαντούν συνεργάτες του υπουργού
- Έφτασε στην Ύδρα ο Μπραντ Πιτ για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του «The Riders»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κατοχύρωση κερδών – Προσγείωση 6,75% από Airbus
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







