Η ιδιοκτήτρια εταιρία του Facebook, η Meta Platforms Inc, προχώρησε σε περικοπή των σχεδίων της για την πρόσληψη μηχανικών αυτή τη χρονιά, τουλάχιστον κατά 30%, όπως ανακοίνωσε χθες στους εργαζόμενους ο εκτελεστικός διευθυντής της Μαρκ Ζάκερμπεργκ καθώς τους προειδοποίησε να προετοιμαστούν αναφορικά με μία βαθιά πτώση στην οικονομία.
Η Meta μείωσε το στόχο της για την πρόσληψη μηχανικών το 2022 κατά περίπου 6.000-7.000 πιο κάτω από τον αρχικό προγραμματισμό της πρόσληψης περίπου 10.000 νέων μηχανικών, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ζάκερμπεργκ.
Η εταιρία επιβεβαίωσε την αναστολή των προσλήψεων σε ευρύτερο επίπεδο τον προηγούμενο μήνα, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί προηγουμένως, τα ακριβή αριθμητικά δεδομένα.
Η Meta θα “πρέπει να αξιολογήσει πιο δραστικά τις προτεραιότητές της” και να λειτουργεί με “πιο μικρές, πιο αποτελεσματικές και λιγότερο απαιτητικές ομάδες στελεχών,” έγραψε στο ίδιο εσωτερικό σημείωμα ο υπεύθυνος ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών Κρις Κοξ, το οποίο εμφανίστηκε στην συγκέντρωση του προσωπικού για την ανταλλαγή ερωτήσεων και απαντήσεων.
“Θέλω να επισημάνω ότι διανύουμε δύσκολους καιρούς εδώ και ότι οι αντίθετοι άνεμοι είναι ισχυροί. Είναι αναγκαίο να επιχειρούμε άψογα σε ένα περιβάλλον χαμηλότερης οικονομικής ανάπτυξης, όπου οι ομάδες δεν θα πρέπει να περιμένουν μεγάλες εισροές νέων μηχανικών, αλλά προϋπολογισμών,” έγραψε ο Κοξ.
Το εσωτερικό αυτό σημείωμα “είχε ως στόχο να διαμορφώσει ένα περιβάλλον αναφορικά με όσα η εταιρία έχει ανακοινώσει δημόσια για τα κέρδη της, σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, αλλά και τις ευκαιρίες που έχουμε, αναφορικά με τα μεγαλύτερα πεδία δράσης για την αντιμετώπιση της κατάστασης,” ανέφερε σε μία δήλωσή του, ένας εκπρόσωπος της Meta.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανεπηρέαστα τα ελληνικά ομόλογα από τη γαλλική κρίση
- Ο Κυριάκος σκέφτεται να ιδρύσει ένα ακόμα υπουργείο: «Ερευνας»
- ElvalHalcor: Αλουμίνιο υψηλών προδιαγραφών, για την κατασκευή πολεμικών πλοίων από τη Naval Group
- Στάρμερ: Καταγγέλλει την εμπρηστική ρητορική Μασκ σε διαδήλωση ακροδεξιών στο Λονδίνο
- Eυρωπαϊκές αγορές: Κέρδη μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας για TikTok
- Δικαιοσύνη για Τέμπη: Πιο «τυφλή» δε γίνεται
- ΓΣΕΕ: Απεργία την 1η Οκτωβρίου – Ζητάει απόσυρση 13ώρου και συλλογικές συμβάσεις
- Πόπη Σεμερτζίδου (σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ): «Θέλω να μας αφήσουν ήσυχους»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις