Επενδύσεις

Φαέθων Συμμετοχών: Αύξηση κεφαλαίου 22 εκατ. ευρώ από τον όμιλο Κοπελούζο

Ο ιδρυτής του ομίλου Κοπελούζου, Δημήτρης Κοπελούζος.

Διεκδικεί με άλλους ενδιαφερόμενους το 20% της Αριάδνη Interconnection

Την αύξηση κεφαλαίου κατά το ποσό των 22,071 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε πρόσφατα  η εταιρεία Φαέθων Συμμετοχών Α.Ε. Η εταιρεία ανήκει στον όμιλο Κοπελούζου. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος και αντιπρόεδρος η Ασημίνα Κοπελούζου.

Μεταξύ των συμμετοχών που κατέχει η Φαέθων είναι και το 10% της ΔΕΠΑ Υποδομών, το οποίο μεταβίβασε η Italgas. Η ιταλική εταιρεία είχε εξαγοράσει το 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών το 2022 μετά από σχετικό διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.

Η Φαέθων είναι μεταξύ των υποψηφίων αγοραστών του 20% της εταιρείας Αριάδνη Interconnection, θυγατρική του ΑΔΜΗΕ που ιδρύθηκε για την ανάπτυξη της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αθήνας-Κρήτης. Στη συγκεκριμένη δουλειά, η Φαέθων συνεργάζεται με την Macquarie Super Core Infrastructure Fund. To 20% της Αριάδνη Interconnenction διεκδικούν επίσης οι όμιλοι ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, η ιταλική Terna SpA και η κινεζική StateGrid International Development Belgium. Η διαδικασία για την πώληση του 20% έχει ξεκινήσει από το 2022 αλλά με όσα συμβαίνουν γύρω από τον ΑΔΜΗΕ το θέμα των καθυστερήσεων είναι σύνηθες φαινόμενο.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu