Επενδύσεις

Φαιστός: Μπαίνει στην κυβερνοασφάλεια επενδύοντας στην τεχνολογική εταιρεία SPHYNX

Η SPHYNX υποστηρίζει την παρακολούθηση, αξιολόγηση και διαχείριση υποδομών, εφαρμογών, δεδομένων, διαδικασιών και την προστασία των νέων 5G δικτύων

Το Επενδυτικό Ταμείο «Φαιστός»συνεχίζει τις επενδύσεις σε σημαντικές τεχνολογικές εταιρείες και εισέρχεται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, με την συμμετοχή του στην τεχνολογική εταιρεία SPHYNX. Η εταιρία που ξεκίνησε τη δραστηριότητα της στην Ελβετία και την Κύπρο πριν λίγα χρόνια από Έλληνα ιδρυτή, έχει πια την μητρική της στην Ελλάδα (SPHYNXHELLASS.A.).Η συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στην ελληνική μητρική εταιρία με τη μορφή της συν-επένδυσης με διεθνή επενδυτή και αποτελεί μια πολύ σημαντική προσθήκη στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του ταμείου καθώς εισέρχεται σε μια αγορά με συνεχή και διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Η SPHYNX είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για τις προηγμένες λύσεις κυβερνοασφάλειας που προσφέρει, με κύριο χαρακτηριστικό, την συμμετοχή της σε σημαντικά ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά ερευνητικά έργα και προγράμματα R&D συνολικού ύψους 25 εκ € διαθέτοντας μια ισχυρή, συνεκτική και ανταγωνιστική ομάδα μηχανικών που διακρίνεται για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά της σε λύσεις τεχνολογιών αιχμής.

Μέσα από μια πλήρη εργαλειοθήκη Κυβερνοασφάλειας,η SPHYNX υποστηρίζει την παρακολούθηση, την αξιολόγηση και την διαχείριση υποδομών, εφαρμογών, δεδομένων και διαδικασιών, ενώ διαθέτει εξειδίκευση και στην προστασία των νέων 5G δικτύων – δημόσιων & ιδιωτικών – η ασφάλεια των οποίων αποτελεί τομέα ιδιαίτερου παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Η σουίτα προϊόντων της SPHYNX υπερτερεί σε χαρακτηριστικά και λειτουργίες έναντι ανταγωνιστικών εργαλείων που παρέχονται μέχρι σήμερα, με κύριο πλεονέκτημα την ικανότητα της πλατφόρμας να μπορεί να προσαρμόζεται ή να ενσωματώνεται ακόμα και σε προϋπάρχουσες υποδομές και λύσεις ασφαλείας.

Η σουίτα προϊόντων που παρέχεται θα λειτουργεί κάτω από μια ενιαία πλατφόρμα και θα διατίθεται στην αγορά μέσω 2 βασικών υπηρεσιών. Η πρώτη είναι η διαχειριζόμενη υπηρεσία Κέντρου Αναφοράς Κυβερνοασφάλειας,(MSS/SOC) η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις δυνατές υπηρεσίες ασφάλειας, παροχής συμβουλών, εξουδετέρωσης απειλών και διατήρησης ακεραιότητας τεχνολογικών υποδομών &εφαρμογών. Η δεύτερη είναι η υπηρεσία CyberRange και Πιστοποίησης,(CRC) όπου πυρήνας της θα είναι η παροχή ουσιαστικής εκπαίδευσης και πιστοποίησης για την κυβερνοασφάλεια σε άτομα και επιχειρήσεις, διαχέοντας την γνώση και συντελώντας με τον τρόπο αυτό στην καλύτερη πρόληψη και διαχείριση του κινδύνου.

Οι νέοι πόροι χρηματοδότησηςθα διατεθούν στις εμπορικές λειτουργίας της εταιρίας καθώς και στην ενσωμάτωση των νέων προϊόντων και εργαλείων στην ενιαία πλατφόρμα παροχής των υπηρεσιών.

Η 5GVentures και το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός

Σύμφωνα με την εταιρεία, η 5G Ventures S.A., διαχειρίζεται το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός που σηματοδοτεί μια καινοτόμο προσέγγιση για την υποστήριξη ενός ακμάζοντος 5G οικοσυστήματος στην Ελλάδα. Το Ταμείο Φαιστός επενδύει σε επιχειρήσεις που αναπτύσσουν προϊόντα και υπηρεσίες που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες των νέων δικτύων όπως το 5G και αποτελεί μια αποτελεσματική γέφυρα μεταξύ Δημόσιων και Ιδιωτικών Επενδύσεων, συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία του κάθε τομέα. Προσφέρει μοναδικές δυνατότητες και, μέσω της εστίασης στη σχετική ψηφιακή αγορά, το Φαιστός είναι στη βέλτιστη θέση για να προσφέρει αξιοσημείωτες αποδόσεις και εθνική οικονομική ανάπτυξη.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu