Αν ακυρωθούν το πρωτάθλημα αποκτά νέο ενδιαφέρον καθώς ο Φερστάπεν θα φθάσει πιο κοντά στο Νόρις
Η FIA έχει βάλει στο μικροσκόπιο τα μονοθέσια της McLaren μετά το Γκραν Πρι της Formula 1 στο Λας Βέγκας, με τους Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι να απειλούνται ακόμη και με αποκλεισμό από τα αποτελέσματα του αγώνα όμως, μέχρι αυτή τη στιγμή, οριστική απόφαση των αγωνοδικών δεν έχει εκδοθεί.
Στον αγώνα της Κυριακής ο Μαξ Φερστάπεν κέρδισε το Γκραν Πρι, με τον Λάντο Νόρις να τερματίζει δεύτερος και τον Τζορτζ Ράσελ τρίτος. Ο Όσκαρ Πιάστρι κατέλαβε την τέταρτη θέση, σε ένα αποτέλεσμα που ενίσχυσε σημαντικά τη βαθμολογική θέση της McLaren στο πρωτάθλημα. Τα αποτελέσματα έχουν δημοσιευθεί μόνο ως «προσωρινή κατάταξη» από τη FIA.
Η παρατυπία που εντοπίστηκε
Μετά τον αγώνα, ο τεχνικός εκπρόσωπος της FIA, Γιο Μπάουερ, πραγματοποίησε ελέγχους στη φθορά του «skid block» – της πίσω γλίστρας στο πάτωμα – στα μονοθέσια με αριθμούς 4 (Νόρις) και 81 (Πιάστρι).
Στην τεχνική του αναφορά αναφέρει ότι το πάχος του πίσω skid βρέθηκε κάτω από τα 9 χιλιοστά, που είναι το ελάχιστο επιτρεπτό όριο σύμφωνα με το άρθρο 3.5.9 (e) των Τεχνικών Κανονισμών της Formula 1. Για τον λόγο αυτό το θέμα παραπέμφθηκε στους αγωνοδίκες.
Λίγο αργότερα εκδόθηκαν τα επίσημα «κλήσεις» (έγγραφα 54 και 55) προς τη McLaren και τους δύο οδηγούς, ώστε ο εκπρόσωπος της ομάδας και οι Νόρις–Πιάστρι να παρουσιαστούν στους αγωνοδίκες στις 23:45 τοπική ώρα, με το σκεπτικό «υποτιθέμενη παραβίαση του άρθρου 3.5.9(e) – το πίσω skid είναι λιγότερο παχύ από το απαιτούμενο».


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κοτόπουλα Ολύμπου Αμβροσιάδης: Η νέα γενιά της εταιρείας μπαίνει στην παραγωγή αβγών
- Γιάννης Λίτος: Από την Procter & Gamble στη Ροδούλα και τον Κασσελάκη
- Υπουργείο Ανάπτυξης: Σε ποια εταιρεία ανέθεσε την κυβερνοπροστασία και και ποιό αντίτιμο
- Πέθανε ο ηθπποιός Χρήστος Πολίτης, 83 ετών
- Η Γερουσία προσπαθεί να «φρενάρει» τον Τραμπ στη Βενεζουέλα
- Euroleague: Επιστροφή στις νίκες για Παναθηναϊκό με Χολμς – Όλα τα αποτελέσματα
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μικτά πρόσημα και κέρδη για τις μετοχές άμυνας
- Κύπρος: Σάλος από βίντεο που εμπλέκει ανθρώπους του προεδρικού περιβάλλοντος με πολιτικό χρήμα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









