Ο όμιλος Fourlis πούλησε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης το 16% και η συμμετοχή του περιορίστηκε στην Τrade Estate σε 47,3%
Ο Ομιλος Fourlis ολοκλήρωσε την ιδιωτική τοποθέτηση (πώληση μετοχών) της Trade Estate.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πουλήθηκε το 16% των μετοχών της Trade Estate με αποτέλεσμα τη μείωση της συμμετοχής του Ομίλου κάτω από το 50% και συγκεκριμένα στο 47,3%.
Αυτή η εξέλιξη οδηγεί στην απο-ενοποίηση της Trade Estate, ενώ παράλληλα ο Ομιλος διατηρεί μία σημαντική μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία.
Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, μέσω αυτή της συναλλαγής ο Ομιλος Fourlis, διασφαλίζει 29 εκατ. ευρώ ενισχύοντας τη χρηματοοικονομική του θέση και μειώνοντας σημαντικά τον καθαρό δανεισμό του που μετά την εν λόγω πώληση ανέρχεται σήμερα στα 60 εκατ. ευρώ.
Η κίνηση αυτή αυξάνει την ευελιξία του Ομίλου να υλοποιήσει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική του, ενώ η Trade Estates, συνεχίζει την υλοποίηση των φιλόδοξων σχεδίων της στον κλάδο του real estate.
Ο Βασίλης Φουρλής, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Fourlis Holdings, δήλωσε: “Η συναλλαγή αυτή αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική μας, ενισχύοντας τη χρηματοοικονομική μας θέση και ταυτόχρονα δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για την ανεξάρτητη ανάπτυξη της Trade Estates. Παραμένουμε απόλυτα βέβαιοι για τη μακροπρόθεσμη δυναμική της Trade Estates και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ανάπτυξή της. Παράλληλα, ο όμιλος Fourlis βρίσκεται πλέον σε ακόμα ισχυρότερη θέση, εστιάζοντας στη βασική επιχειρηματική του στρατηγική και δημιουργώντας περαιτέρω αξία για τους μετόχους μας.”
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στον «τοίχο» το ΥΠΕΝ για το mega φωτοβολταϊκό της Metlen στη Θεσσαλονίκη – Τέσσερα τα «όχι» της διαβούλευσης
- Καφούνης: Κι όμως το 2024 ήταν μια κακή χρονιά για το εμπόριο – Σκέψη για μετακίνηση των εκπτώσεων
- Αεροπλάνο της Delta αναποδογύρισε κατά την προσγείωση στο Τορόντο
- Σολτς: Χρειάζονται νέες πηγές χρηματοδότησης για να συνεχιστεί η βοήθεια στην Ουκρανία
- Ideal: Πρόσκληση σε συνέλευση των ομολογιούχων στις 28 Φεβρουαρίου
- Ευρωβαρόμετρο για social media: Πηγή ενημέρωσης για το 48% των νέων στην Ελλάδα
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ρεκόρ για τον Stoxx, άλμα 16% για την Saab
- Έλον Μασκ: Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου η αυλαία για το chatbot Grok 3
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις