Πολιτική

Φραγκογιάννης: Στο Άμπου Ντάμπι για την Διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

Στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης του ΠΟΕ, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του από χώρες εκτός Ε.Ε. για διμερής συνεργασίες

Στο Άμπου Ντάμπι θα βρίσκεται, αύριο και μεθαύριο, ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη 13η Υπουργική Διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (MC13), μαζί με τη Γενική Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Μάιρα Μυρογιάννη.

Πρόκειται για τακτική Διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται με αυξημένο ενδιαφέρον φέτος, καθώς ο Οργανισμός επιδιώκει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την αξιοπιστία του, σε ένα δοκιμαζόμενο και αβέβαιο διεθνές περιβάλλον.

Αύριο, πρώτη ημέρα της επίσκεψης στο ‘Αμπου Ντάμπι, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για το Εμπόριο (FAC/Trade), τη συντονιστική συνάντηση των εκπροσώπων των χωρών-μελών της Ε.Ε. ενόψει της επίσημης έναρξης των εργασιών της Διάσκεψης, τη Δευτέρα. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν σε ζητήματα ενδιαφέροντος ΕΕ, μεταξύ αυτών ζητήματα αλιείας, γεωργίας και ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο κ. Φραγκογιάννης θα συμμετάσχει την Δευτέρα, πρώτη ημέρα των εργασιών της Υπουργικής Διάσκεψης, με τη ΓΓΔΟΣΕ κα Μυρογιάννη να αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της χώρας μέχρι τη λήξη των εργασιών, την προσεχή Παρασκευή.

Στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης του ΠΟΕ, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του από χώρες εκτός Ε.Ε. προκειμένου να συζητηθούν προοπτικές ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πολιτική

close menu