Νέα

FT: Η ΕΕ εξετάζει την επέκταση της επιχείρησης «Ασπίδες» στα Στενά του Ορμούζ

Financialreport.gr

Μια κοινή ναυτική αποστολή Ευρωπαϊκής Ένωσης- ΟΗΕ για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς διάπλου «μοιάζει πιθανότερη» σε σύγκριση με το ενδεχόμενο χώρες της ΕΕ να προσεγγίζουν το Ιράν σε διμερές επίπεδο

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής της ΕΕ «Ασπίδες» στα Στενά του Ορμούζ, έγραψαν σήμερα οι Financial Times, επικαλούμενοι έναν αξιωματούχο με γνώση των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μια κοινή ναυτική αποστολή Ευρωπαϊκής Ένωσης-Ηνωμένων Εθνών για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς διάπλου «μοιάζει πιθανότερη» σε σύγκριση με το ενδεχόμενο χώρες της ΕΕ να προσεγγίζουν το Ιράν σε διμερές επίπεδο, είπε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με τους FT.

Υπενθυμίζεται ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ έχει ζητήσει από τους συμμάχους του να συνδράμουν στην αποστολή πολεμικών πλοίων στα στενά του Ορμούζ προκειμένου να γίνεται απρόσκοπτη η διέλευση των πετρελαιοφόρων.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu